Et kig i krystalkuglen: 10 ting, der kommer til at ske i dansk hiphop i 2021

Vi har kigget dybt ind i vores magiske krystalkugle og set dansk hiphops fremtid. Her er 10 spoilers for det kommende år.
Et kig i krystalkuglen: 10 ting, der kommer til at ske i dansk hiphop i 2021
Miklo. (Foto: Tue Blichfeldt/Soundvenue)

Ah, det er den tid på året igen. Januar. Årets første måned, hvor det hele stadig er foran os, og hvor det føles som om, alt kan ske.

Det er håbets og forventningernes måned, og i den anledning har vi endnu engang – ligesom i 2018 og i 2020 – sneget os ind i det hemmelige kammer på Soundvenues kontor, hvor vi opbevarer den magiske krystalkugle, der viser fremtiden. Derfor kan vi nu præsentere 10 skudsikre spådomme om hiphopåret 2021.

Disclaimer: Krystalkuglen er desværre ikke helt så fejlfri, som man kunne ønske sig, så ligesom sidst vi publicerede en artikel som denne, gælder reglen om, at spådommene også indeholder en god portion ønsketænkning og ikke altid skal tages alt for alvorligt.

Som vi sagde i 2020:  Hvis vi tager fejl, er det ikke vores skyld. Men hvis det passer, så havde vi selvfølgelig set det hele komme!

1. Drill bliver årets helt store hiphopsensation

Den kontroversielle genre startede i Chicago i begyndelsen af 2010’erne, men er de seneste år især eksploderet i London og New York, hvor rappere som henholdsvis Headie One og Pop Smoke er blevet store stjerner.

I 2020 kom drill så til Danmark med folk som Miklo, TJ Mani, Ham Fra Syd og Shooter Gang. Men hvis den danske scene tager fart ligesom den internationale, har vi kun set starten. 2021 kan meget vel blive et meget stort år for dansk drill.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Miklo bliver en af dansk hiphops helt store nye stjerner

Og apropos dansk drill: Scenens stærkeste stemme indtil videre er den maskerede rapper Miklo, der udgav den enormt stilsikre debut-ep ’Artist’ i 2020.

På den udgivelse markerede han sig både med stærke UK-flows, men også med et fokus på kompleks og skarp lyrik, der ikke er set i dansk hiphop siden Artigeardits gennembrud. Samtidig viste Miklo også, at han kan være både personlig og melodisk. Han har helt enkelt alt det, der skal til, for at blive en ægte ny dansk hiphopstjerne.

3. Roskilde Festival kommer til at løbe af stablen, og der vil igen ikke være meget dansk hiphop i musikdagene

Vi er optimister, så vi tror selvfølgelig stadig på, at det bliver muligt at komme på festival til sommer. Men vi er altså ikke naive, så vi tror ikke på, at Roskilde endelig får booket den toneangivende danske hiphop til musikdagene. Vi er simpelthen blevet skuffet for mange gange.

For selvom der har været enkelte navne som Artigeardit, Fouli, Sivas eller Emil Stabil, der har fået lov til at spille i hovedprogrammet, er det stort set aldrig mere end en eller to rappere, der tager det spring. Oftest er dansk hiphop holdt helt udenfor – hensat til festivalpladsens warmup-scener. Vi håber, denne spådom viser sig at være forkert. Men vi tror det ikke.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Vi får den store kvindelige raprevolution

Tessa har bevist, at Danmark er mere end klar til at have en stor, kvindelig rapstjerne. Forhåbentlig bliver 2021 året, hvor det bliver tydeligt, at der altså også sagtens kan være mere end én.

Der mangler i hvert fald ikke længere kvindelige rappere, der gør krav på opmærksomheden – lyt bare til folk som FVN, Sulka, Goldie 6is, Vinnie, Sandra Hussein eller Amina.

5. Tessa udgiver en klassiker

Og nu vi er ved Tessa, så lad os bare gå all in. Altså: Vi ved alle sammen, at hun har potentialet til at lave et album, der bliver en milepæl i dansk hiphop. Vi tror på, at 2021 er året, hvor det endelig sker.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Vi har ikke set den sidste kontroversielle danske hiphopvideo

Den sidste tid har rappere som Shooter Gang, Chatle og ZacFromThe9 skabt debat med videoer, der viser pistoler, stoffer, maskerede mænd og ægte optagelser af våben og politifolk. De videoer er en del af en generel tendens i dansk hiphop mod mere voldsomme tematikker – og det skal nok sørge for en del nye kontroverser i 2021 også.

7. Der kommer et B.O.C.-album

Okay, det her er måske mere henne i afdelingen ’ønsketænkning’ end ’kvalificeret spådom’. Men hey: Gilli, Benny Jamz, Noah Carter og Kesi gæster hinandens sange flittigere end nogensinde. Desuden har deres B.O.C.-kollektiv lige haft 10 års jubilæum. Hvorfor ikke fejre med et album? Kom nuuu…!

8. I det hele taget kommer der flere collab-udgivelser

Sidste år fik vi ‘Euro Connection af Gilli og Branco samt ’72 timer’ af Icekiid og Kesi. Den tendens mod samarbejder, der strækker sig over en hel udgivelse, er en global tendens – se for eksempel på Nafe Smallz og M Hunchos ‘5AM’ i England eller Lil Uzi Vert og Futures ‘Pluto x Baby Pluto’ i USA for bare at nævne to af de største.

Mon ikke vi ser endnu flere af den salgs dette år?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Popstjerner kommer til at blive rappere

For ikke så længe siden skiftede rappere som Benjamin Hav og Hans Philip genre fra hiphop til mere poppede eller sang-baserede universer. Men nu er det som om, vinden er skiftet igen, og blæser den modsatte vej.

Sidst i 2020 fik vi således fået et hiphop-lænende album fra den tidligere Cityboi Thor Farlov, og senest har Karl William startet året med ‘Ren’, der er hans mest rap-agtige sang siden… ja, nærmest nogensinde.

10. Alle får en vaccine, corona forsvinder og der kommer ikke en ny pandemi foreløbig

Den her har ikke vildt meget med hiphop at gøre, men det har den så alligevel. For i 2021 vil vi altså gerne komme til alle de koncerter, vi gik glip af i 2020 – fra arenaoptrædener med Suspekt til Tessas første headlinerkoncerter til Artigeardits store soloshow til alle de små koncerter med nye navne, vi havde glædet os til at se debutere. Det må ske i 2021. Det skal det!  

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af