Kesi og Icekiid er et fremragende tag team på ep’en ’72 timer’, der oser af overskud

Kesi og Icekiid er et fremragende tag team på ep’en ’72 timer’, der oser af overskud
Icekiid og Kesi. (Foto: Agnes Vera Kaufmann)

Et af de stærkeste numre på Kesis 2020-album ‘BO4L’ var samarbejdet med Icekiid på ‘Baku’. Den melodiske kærlighedssang var et miks af Danmarks ukronede afrobeat-konge, Icekiid, og Kesi, som længe har været mand for nogle gode solskins-vibes.

Rent æstetisk gav deres parløb god mening, for de er begge kunstnere, der begår sig i tropiske beats og en blanding af stærk rap og melodiske hooks. Alligevel har Kesi og Icekiid kun mødtes to gange – ud over ovennævnte på ‘Øjne på mig’ fra Icekiids ‘Stamina SZN’-ep fra sidste år.

Altså indtil denne her uge…

For det virker som om, de to rappere også selv har fornemmet, at de har en eller anden energi sammen, og nu har de over bare 72 timer i et sommerhus lavet seks numre, der også er blevet udgivet over 72 timer og nu samlet under ep-titlen ’72 timer’. Det noget konceptuelle projekt, der selv efter rapstandarder er blevet til rimelig hurtigt, bærer dog ikke præg af tidspres. Tværtimod er kvaliteten høj, og legesygen og overskuddet skinner igennem.

Kesice (eller Icekesi?) udgør et glimrende tag team. De to skiftes til at lægge melodiske hooks og rapflows og er begge tilpas kamæleon-agtige til at kunne ligge på både den hårde ‘Ribéry’ og flette sukkersøde kærlighedslinjer sammen på den lette ‘Baby’.

Samtidig komplementerer de hinanden: Kesi viste (igen) på ‘BO4L’, at han er en af Danmarks bedste punchline-rappere, og der er masser af gode Kesi-linjer at finde på ’72 timer’. Som modsvar dertil er Icekiids største styrke hans dybe og rå vokal og hans sans for melodi.

‘Cardio’ er et klassisk Kesi-nummer med calypso-melodier og glimt-i-øjet-hooks – »Kombardo, kombardo / se hvordan vi fester ligesom São Paulo / ryst lidt med din røv for det god cardio« – men Icekiid løfter sangen til et nyt niveau. Samme koncept med omvendt fortegn finder man på ‘Bowling’, som er mere ovre i Icekiids hjørne, men hvor Kesi viser sig at glide lige ind.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den største overraskelse på ’72 timer’ er dog, hvordan de to mødes på og i stor stil lykkes over beats, som man måske ikke lige havde forventet. Den Atlanta-trappede ‘Get the Bag’ er en stærk opvisning i melodi, mens begge viser sig fra deres mest energiske side på drill-baskeren ‘Ribéry’. Selv om ep’en hopper rundt i stilarter, bliver det hele holdt sammen af de to rapperes karisma.

Lukkeren og titelnummeret er på en måde ep’ens mest vellykkede skæring. Her smider Kesi og Icekiid alle tøjler og skiftes til at levere korte og kontante linjer over det hurtige beat.

»Producers laver beats, computerhack / ligesom Justin Timberlake vi bringer sexyback / vi lukkede tre sange i går, det’ et hattrick«, rapper Icekiid, inden Kesi tager over: »Og jeg ramte tre på stribe, det’ en trilogi / de vil være os, se på dem det er så inderligt«.

Det er en afslutning, der på mange måder hamrer pointen hjem: Det her er to rappere med masser af overskud. Og selv om hele molevitten er blevet til over bare tre døgn, er der altså ikke blevet slækket på kvaliteten.


Kort sagt:
’72 timer’ er et stærkt og overskudsagtigt udspil fra to rappere, der tydeligvis har haft det sjovt. Makkerparret lykkes med både søde kærlighedsbeats og UK Drill, og selv om det hele er lavet på bare tre dage, er der ikke slækket på kvaliteten.

Kesi og Icekiid. '72 timer'. Ep. disco:wax.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af