Stort anlagt koncertrække hylder den sorte, kvindelige musikhistorie – oplev bl.a. Iris Gold

Stort anlagt koncertrække hylder den sorte, kvindelige musikhistorie – oplev bl.a. Iris Gold
Karen Mukupa, Caroline Henderson, Nahiba, Iris Gold og Barbara Moleko. (Foto: Lasse Lagoni)

Med koncertserien ‘Black Voices – A Tribute’ hylder Caroline Henderson nogle af de største sorte kvindelige musikere gennem tiden med to stort anlagte koncerter i København og Aarhus til efteråret.

Henderson har samlet et stjernespækket dansk hold, der udover hende selv tæller Iris Gold, Karen Mukupa, Nabiha og Barbara Moleko. Sammen vil de fortolke musik af blandt andre Alicia Keys, Aretha Franklin, Beyoncé, Nina Simone, Whitney Houston, Janelle Monaè og Erykah Badu.

Om initiativet fortæller Henderson: »Vi har sammensat en koncert, hvor vi vil hylde ikoniske sorte kvinder, der har sat deres præg på musikhistorien. Vi hører deres sange. Vi forstår deres historier. Vi spejler os i deres kampe. Vi bliver begejstrede af deres iderigdom. Vi ser os selv i deres fortællinger. Vi skriver nye kapitler. Musikken giver os en stemme. Lyt til den«.

Hun uddyber: »Modige og mangfoldige danske kvinder i alle aldre, størrelser, farver og livsvilkår står i dag sammen klar til at flytte barren. Opad og fremad. Igen. Fra musiktribunen klapper vi taktfast af alle dem, der gik foran. Dem, der kæmpede sig til en plads ved bordet – den plads, vi andre med den største selvfølgelighed gerne indtager i højsædet. Vi står skulder ved skulder med mange fantastiske sorte kvinder, der gennem deres musik har sat et umiskendeligt aftryk i vores kulturhistorie, og som den dag i dag har en enorm indflydelse på vores kollektive musikforståelse og musikarv. Dem vil vi hylde!«

Billetterne sættes i salg fredag den 29. januar kl. 10.

Black Voices – A Tribute
DR Koncerthuset
17. september 2021

Musikhuset Aarhus
22. september 2021

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af