Roskilde Festival: »Det endelige program vil være senere færdigt, end det plejer«

Roskilde Festival: »Det endelige program vil være senere færdigt, end det plejer«
Orange Scene på Roskilde Festival. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)

Det er endnu uvist, om Roskilde Festival kan afholdes til sommer. Men selv hvis festivalen får grønt lys fra den danske regering, kan de få problemer med at sikre årets hovednavne.

Fredag aften kunne festivalen meddele, at Thom Yorke har været nødsaget til at aflyse sin optræden på Roskilde, og ifølge programchef Anders Wahrén er det ikke utænkeligt, at det samme vil ske for andre hovednavne i fremtiden:

»Med den usikre tid vi er i, er det ikke usandsynligt, at vi vil opleve kunstnere, der ikke kan gennemføre deres europæiske turnéer«, udtaler han i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Eftersom meget af vores planlægning stadig skal tilpasses de kommende udmeldinger fra myndighederne, forventer vi også, at det endelige program til årets festival vil være senere færdigt, end det plejer«.

Roskilde Festival ser dermed ikke kun imod de danske sundhedsmyndigheders anbefalinger. Også corona-restriktionerne i de andre europæiske lande kan få afgørende betydning for, om de store internationale navne overhovedet vælger at tage på turné.

Traditionelt set er praksis, at de internationale stjerner lægger vejen forbi stribevis af kontinentets markante festivaler i sommermånederne, men det kan blive vanskeligt i år. Det store spørgsmål er således, om det overhovedet kan betale sig for Kendrick Lamar og co. at krydse Atlanten, hvis de kun kan spille i få udvalgte lande.

Roskilde Festivals endelige program plejer at foreligge i slutningen af vintermånederne, men kan nu nok først forventes i løbet af foråret. Sidste år meldte regeringen ud om sommerfestivalernes skæbne allerede i starten af april.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af