Ham Fra Syd om sine yndlingsrappere: »Alle omkring ham dør, men han bliver ved«

Den albumaktuelle aarhusianske rappers yndlingsartister havde deres storhedstid i tre forskellige årtier.
Ham Fra Syd om sine yndlingsrappere: »Alle omkring ham dør, men han bliver ved«
Ham Fra Syd. (Foto: Sophus Wolf/Soundvenue)

Efter en række stærke singler udgav Aarhus-rapperen Ham Fra Syd i onsdags sit debutalbum ’KTK’. Der er tale om en række særdeles hårdtslående sange med inspiration fra blandt andet drill-genren – og der er faktisk stort set ingen gæsteoptrædener på udgivelsen.

Dem gemmer han nemlig til endnu et album, der lander senere i år, fortæller rapperen, da vi fanger ham over telefon.

»Jeg har så mange sange liggende, at jeg tænkte det var spild af tid, hvis jeg ikke lagde nogle af dem ud på samme tid«, siger Ham Fra Syd. »Jeg ville gerne se, hvordan det går, når jeg gør det selv. Jeg har ikke brug for nogen andre. Men der er også nogle gode sange med andre mennesker, som jeg gerne vil have ud senere«.

Selv om rapperen altså foreløbig vil vise, at han kan præstere uden hjælp fra andre, har han dog haft en række yndlingsrappere i løbet af livet, der har inspireret ham. Vi bad Ham Fra Syd om at fortælle lidt om sin top-tre.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. The Notorious B.I.G.

»Da jeg var helt lille, var jeg utroligt stor Biggie-fan. Jeg kunne bedre lide ham end Tupac. Jeg synes, han er mere talentfuld, for at være ærlig. Han snakkede kun om sande ting, og hans flow var sindssygt. Hvis han rappede om noget, så var det fordi, det var sket. Mine favoritter er ’Juicy’ og ’Ten Crack Commandments’«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Lil Wayne

»Jeg kunne især lide Lil Waynes attitude! Hans måde at komme ind på. Og så var hans stemme bare anderledes. I 2006 og 2007 var han helt varm. Min favorit er ’A Milli’. Der var noget særligt ved hans flow, og så pludselig siger han ting som, at han er »tougher than Nigerian hair«. Det var sygt«.

»Han freestylede alle sine sange og skrev aldrig. Jeg har øvet mig på at gøre det samme, men det er sgu svært. Lil Wayne gik bare ind til mikrofonen, og så blev det til en sang«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Lil Durk

»I starten af 2010’erne hørte jeg kun Lil Durk-musik. Det var meget råt med hjemmestudie og videoer, de filmede selv. Du kunne føle det – vreden i dem alle sammen. Sangen ’Traumatized’ er den vildeste. Og så den der ’Dis Ain’t What U Want’«.

»I Chicago er de i krig med deres naboer. De dræber hinanden. Den sang var en måde at sige: Jeg kom ud. I kan ikke gøre noget ved det. Folk siger, han har terroriseret byen, men det er han ligeglad med, han bliver bare ved. Han har også mistet mange – som hans venner King Von og Nuski. Alle rundt omkring ham dør, men han bliver ved«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af