Ja, Branco gav rent faktisk en kvart million til sin »young bro« – og fem andre ting, vi lærte af hans første radiointerview

Branco fortalte nogle fascinerende historier, da han gav karrierens første radiointerview hos P3-programmet 'Splittet til atomer'.
Ja, Branco gav rent faktisk en kvart million til sin »young bro« – og fem andre ting, vi lærte af hans første radiointerview
Branco.

1. ‘Baba Business 2’ er lavet i Grækenland under en afbrudt familieferie

Man kan næsten høre det på de eksotiske beats og de internationalt orienterede tekster: Albummet ‘Baba Business 2’ er ikke lavet under den grå, danske himmel.

»Hvis vi skal brække det helt ned, så var jeg på familieferie med mine to børn og min kone. Det var sommer 2020. Vi var tre måneder sammenlagt i Grækenland«, fortæller Branco i P3-programmet, der handler om tilblivelsen af hittet ‘Hundo’, der var en single fra ovennævnte album.

»Der gik for meget ‘slap af’ i den. Fordi normalt holder vi ikke så lange pauser. Så da jeg havde slappet af i tre uger, ringede jeg til Miklo og siger: Prøv at hør, det her singleræs trækker ud. Flyv herned«.

Efter Branco havde ringet til vennen og manageren Miklo, stod den på arbejde. Et nyt album skulle laves. Men først skulle der lige findes et sted at indspille. Og det var lettere sagt end gjort.

2. Rapperen blev snydt for 40.000 kroner

Alle gode gange er tre. Den gamle regel gælder åbenbart også for Branco, for han blev skuffet to gange, før han fandt det perfekte sted i Grækenland.

»Vi starter med at leje en penthouse på bjergsiden af Athen. Vi kommer derud – det er en fælde. Det er ikke det, der er på billedet«, fortæller Branco i interviewet.

»Vi havde givet 80.000 for to uger, for noget lort. Jeg skændes med manden. Det ender med, vi får halvdelen af vores penge tilbage og tænker: Okay, glem det, de der sidste 40, fint nok. Der var ikke så meget at gøre«.

Derefter var det videre til den næste lejlighed. Men heller ikke her gik det godt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Branco blev smidt ud af en lejlighed, før han fandt drømmehuset i Grækenland

Efter at være blevet snydt for 40.000 prøvede rapperen et lidt mindre pricey sted.

»Så lejer vi et andet rigtig lækkert sted. Det var halvt så dyrt, og det var rigtig fedt. Bliver smidt ud den anden aften, vi er der, fordi der bliver lavet nogle hovedspring fra tredje etage ned i poolen. Der var nogle reglementer, de havde, som vi ikke havde læst, for vi forstod ikke græsk«.

Efter de skæbnesvangre hovedspring måtte rapperen og hans entourage pakke deres ting igen-igen: »Så blev vi smidt ud klokken tre om natten. Hun ringer mig op og siger, politiet er på vej. I skal pakke jeres ting!«

Heldigvis var det næste sted helt perfekt. Det var en villa, der blev døbt Motivation Mansion.

»En kæmpe villa midt i ingenting. En time udenfor Athen. Noget af det fedeste, vi har set«, fortæller Branco. Han virker især fascineret af villaens indkørsel: »Du bliver mødt af en stor port, som åbner automatisk med en fjernbetjening, du har i lommen. Den åbner op på den rigtig fede måde – udad, ikk’?«.

4. Det er ikke tilfældigt, at Koranen og Sun Tzu namedroppes på ‘Hundo’

Branco giver et sjældent indblik i sine læsevaner på ‘Hundo’, der namedropper både Koranen og den kinesiske militærstrateg Sun Tzu. Det bliver uddybet i interviewet.

»Den er måske meget tidløs«, siger rapperen om sidstnævnte. »Det er ikke en bog, der opfordrer til krig overhovedet, selv om den hedder ‘Krigens kunst’. Det er mere om, hvordan man undgår krig. Og måske krig med sig selv. Din hjerne og din psyke«.

Musikeren fortæller også om sit forhold til Koranen. »Det er en universel vejledning til, hvordan du skal være som menneske«, lyder det blandt andet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Brancos hitopskrift er inspireret af ‘Still D.R.E.’

Der er få andre danske rappere, der formår at skabe hits med samme selvfølge og træfsikkerhed som Branco. Han har et øre for omkvæd og fængende melodier. Det er rapperen også selv bevidst om – og han nævner én særlig sang, han er inspireret af.

»Der skal være nogle temaer i de sange, vi laver«, fortæller rapperen. »Det vil sige, at hvis du nævner et hit lige nu, ville jeg kunne nævne hvorfor den er et hit for dig. Hvorfor den sidder fast. Lad os bare tage sådan en som ‘Still D.R.E.’. Hvem kan ikke huske den?«

Det er primært den umiddelbare genkendelighed i Dr. Dre-sangens klaverbeat, Branco er fascineret af.

»Det er det samme, man prøver at lave, når vi laver det her musik. Så skal vi have noget, der lyder episk. Noget, der ikke lyder som noget før. Og det synes jeg, den der ‘Hundo’-guitar gør meget godt.«

6. Ja, Branco gav rent faktisk en kvart million til sin »young bro«

En af de mest citerede linjer på ‘Hundo’ handler om, at Branco har givet en kvart million væk. Og ja, det har han rent faktisk, fortæller rapperen i radioen.

»Jeg gav en kvart million til min bror. Det ville jeg ikke sige, hvis det ikke var fordi, det var sandt«, lyder det fra Branco.

Så er det i hvert fald slået fast.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af