Jamaika kendt skyldig i knivoverfald og trusler – idømt fængsel på ubestemt tid

Jamaika kendt skyldig i knivoverfald og trusler –  idømt fængsel på ubestemt tid
Jamaika. (Foto: Samy Khabthani)

I dag er der faldet dom i sagen om Jamaika, som har været anklaget for knivoverfald, trusler samt et andet tilfælde af fysisk vold. Det skriver JydskeVestkysten.

Jamaika, med det borgerlige navn Sharmarka Omar Ali, er blevet dømt skyldig i alle anklager, og rapperen er blevet idømt forvaring på ubestemt tid. Forvaring er en straftype, som kan anvendes i sager med personer, som vurderes til at være særligt farlige.

Ifølge JydskeVestkystens rapportering fra retssagen skyldes dommen om forvaring blandt andet, at Jamaika tidligere har begået personfarlige overfald – seks gange med kniv og flasker.

Jamaika nægtede sig skyldig i anklagerne og har anket dommen.

Ifølge JydskeVestkysten afsoner personer dømt til forvaring typisk 13-15 år, hvilket Jamaikas forsvarer, Mikael Juul Eriksen, sammenlignede med to domme for drab.

»En forvaringsdom vil betyde afslutningen på hans liv. Når han kommer ud, vil hans lille datter være 16 år gammel og flyttet hjemmefra«, sagde forsvareren i retten ifølge JydskeVestkysten.

Soundvenue har været i kontakt med Jamaikas musikselskab, Def Jam Danmark, der hører under Universal Music, som ikke ønsker at udtale sig ud over denne skriftlige kommentar til dommen:

»Der er netop blevet afsagt kendelse i retssagen i dag, og det er en meget trist situation for alle involverede. Vi har i sagens natur hverken haft mulighed for at sætte os ordentligt ind i kendelsen eller for at tale med den pågældende artist gennem lang tid. Vi kommer i det lys til at bruge den næste tid på at analysere situationen. Derfor har jeg heller ikke flere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt«, meddeler Def Jams direktør, Sara Chloé Cantor.

Jamaika blev 19. november 2019 efterlyst af politiet i forbindelse med et knivstikkeri i Esbjerg. Den 27. november samme år blev han anholdt og har siden siddet varetægtsfængslet.

Jamaika var ifølge JydskeVestkysten anklaget for tre ting: Et knivoverfald, der skete i forbindelse med en fest i boligblokken Ti-Kanten, trusler mod offeret for knivoverfaldet om at trække sin politianmeldelse tilbage, og til slut en gennembankning af en liggende mand.

Der er udkommet en del musik med Jamaika, siden han blev varetægtsfængslet – senest sangen ‘Buffalo Soldier’, der fungerer som titelnummer til den danske actionserie ‘2 døgn’.

Artiklen er opdateret den 16. april, hvor Jamaikas udtalelser fra retssalen er blevet fjernet. De fulde citater kan læses hos JyskeVestkysten.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af