Netflix køber dokumentarserie om Kanye West for stort millionbeløb

Netflix køber dokumentarserie om Kanye West for stort millionbeløb
Kanye West. (Foto: Brad Barket/Getty Images.)

For en måned siden kunne Kanye Wests tidligere bodyguard fortælle, at han er på vej med en afslørende dokumentar om rapperen. Nu beretter Billboard, at en anden Kanye-dokumentar også er i produktion.

Netflix har således købt distributionsrettighederne til en kommende dokumentarserie om en af tidens største musikere og mediepersonligheder. Ifølge Billboard har aftalen kostet Netflix 30 millioner dollars (svarende til knap 190 millioner kroner), mens en anonym kilde til The Wrap dog betegner tallet som »upræcist«.

Hovedpersonen kommer ikke til at have kreativ indflydelse på dokumentaren. Det er instruktørduoen Clarence Simmons og Chike Ozah, bedre kendt som Coodie & Chike, der står bag serien, som er baseret på 21 års hidtil uudgivne optagelser af West.

Coodie & Chike samarbejdede med Kanye i hans tidlige karriere tilbage i 90’erne, hvor de instruerede hans første musikvideo i form af ‘Through the Wire’. Senere instruerede de musikvideoer til yderligere to ‘College Dropout’-sange, ‘Two Words’ og ‘Jesus Walks’. I samme periode begyndte Simmons at filme Kanye i hverdagen, og dokumentaren følger altså hans forhold til rapperen frem til i dag.

Billboard fortæller, at serien blandt andet vil komme ind på Kanye Wests mors død, hans indtog i modeverdenen og den fejlslagne præsidentkampagne, mens det ikke vides, hvorvidt den nylige skilsmisse med Kim Kardashian berøres.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af