Trods kidnapningsanklager: Nu er rapperen Yasin nomineret til flere svenske Grammy-priser

Trods kidnapningsanklager: Nu er rapperen Yasin nomineret til flere svenske Grammy-priser
Yasin. (Foto: PR)

I slutningen af marts skabte det en del debat i Sverige, da Yasin vandt prisen for Årets Artist til vores nabolands udgave af P3 Guld. Rapperen fra Stockholm-forstaden Rinkeby er nemlig fængslet på grund af anklager om, at han skal have kidnappet en anden svensk musiker og efterfølgende planlagt et bombeangreb imod ham.

Da Yasin vandt P3-prisen førte det til en heftig diskussion om, hvorvidt en kunstner med så voldsomme anklager imod sig bør vinde store musikpriser. Dén diskussion er der nok gode chancer for blusser op igen snart.

Yasin er nemlig netop blevet nomineret til hele fire priser til Grammis, der er Sveriges største musikprisshow. Herunder prisen for Årets Artist og Årets Album.

Den svenske version af musikselskabernes brancheorganisation, IFPI, der arrangerer Grammis, har udtalt følgende om Yasins nomineringer til nyhedsbureauet TT:

»Det betyder selvfølgelig ikke, at Grammis på nogen måde sympatiserer med kriminelle gerninger, men at vi mener, at den kunstneriske præstation bør kunne bedømmes uden hensyn til eventuelle lovbrud, som personen mistænkes for«.

Yasin er nomineret til Årets Artist, Årets Album, Årets Hiphop og Årets Soul/R’n’b. Grammis finder sted 3. juni.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af