Gigaprogram siger noget om, hvilke store kunstnere vi kan forvente på danske festivaler i 2022

Gigaprogram siger noget om, hvilke store kunstnere vi kan forvente på danske festivaler i 2022
Tyler, the Creator. (Foto: Nicholas Hunt/Getty Images)

Nu skal man selvfølgelig ikke jinxe den, men forhåbentligt bliver den danske festivalsommer anno 2022 præcis som i ‘gamle’ dage præ-pandemi. Og hvis man tør tro på dét, så kan man jo også allerede nu begynde at spekulere i, hvilke internationale navne, vi kan få at se på festivaler som Heartland, NorthSide, Roskilde og Tinderbox.

En god indikator allerede nu er det komplet overdådige 2022-program til den spanske Primavera Sound, som netop er blevet afsløret.

Festivalen i Barcelona foregår over to weekender i juni (2.-4. og 9.-11.), så der er altså markant tidsoverlap med de danske festivaler nævnt øverst. Hvilket vil sige, at navnene på Primavera-plakaten er i området og klar på at spille festivaler i Europa – så er man i hvert fald så langt som booker.

Og hvilke navne er det så, Primavera har booket? Jamen, hvem har de ikke booket.

Plakaten er gigantisk, og blandt hovednavnene finder man Tame Impala, The Strokes, The National, Tyler The Creator, Nick Cave, Gorillaz, Dua Lipa, Lorde, Massive Attack, Jorja Smith og Megan Thee Stallion.

Du kan altså godt regne med at se mange af de navne fordelt på de danske festivaler over sommeren. Sådan plejer det i hvert fald at forløbe.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Programmet er dog meget mere end hovednavnene, og her er et lillebitte udsnit af Primavera-navne, som også meget gerne må komme på dansk græs til sommer: Kacey Musgraves, Earl Sweatshirt, Charli XCX, Caribou, Brockhampton, Slowthai, Big Thief, M.I.A., Clairo, Playboi Carti og mange, mange flere.

Hvis man ikke vil begrænses til kun at håbe at se nogle af navnene i Danmark, kan man selvfølgelig også bare købe en billet til Primavera.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af