Premiere: Danske Fabräk hader naturvin, pandehår, Joe & the Juice og meget (meget!) mere

Premiere: Danske Fabräk hader naturvin, pandehår, Joe & the Juice og meget (meget!) mere
Fabräk. (Foto: Michael Alexander Groth/Colorrom)

»Jeg er ikke dum, jeg er for det meste bare fucking stiv«, lød det på Fabräks debutsingle med den ekstremt rammende titel ’Voldsom’. Med et trylleslag havde Danmark fået en slags pendant til Sleaford Mods og deres brostensgalde.

Den danske duo er dog en tand mere rowdy end deres britiske kolleger, og ’Voldsom’ er sådan en sang, der er lavet til at blive sat sammen med en musikvideo, hvor hovedpersonen vælter pissestiv og ubehagelig gennem byen ’Smack My Bitch Up’-style. Den fik da også noget lignende.

Nu er Fabräk tilbage med single nummer to, og mens ’Daarligt’ ikke er helt ligeså voldsom som sin forgænger, så syder den stadig af samme uregerlige energi.

Det er sådan en sang, der lyder som den musikalske ækvivalent til at være til Distortion i 2011. Det er intenst.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fabräk er desuden et meget Københavner-centrisk foretagende, selv om de på ’Daarligt’ bruger enormt meget krudt (det er vist det, der er humlen ved det hele) på at svine det hele til.

»Nørrebrogade er blevet en overfyldt torvehal, jeg skal ikke have dit fusionskøkken, bare giv mig en pita«, lyder det, og der bliver i det hele taget opremset en hel masse ting, som duoen hader.

Naturvin, Kähler-vaser, Yeezy Boost, pandehår, Joe & the Juice, Frankies Pizza, Jeppe Kofod – og meget mere.

»DÅRLIGT!!!«.

»Jeg er så glad for, at jeg ikke er dig«, bliver der råbt, og det helt store spørgsmål er så, hvor meget duoen selv er sovset ind i den livsstil, de udskammer. For man kan godt fornemme et skelet af selvironi under den rablende overflade.

Fabräk er uden tvivl et af den slags bands, der skal opleves live, og det kan de allerede i aften (20. maj) i Pumpehusets Byhave.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af