Sådan her har du aldrig hørt The Minds of 99 før – singlen ‘Emil’ bryder ny grund

Sådan her har du aldrig hørt The Minds of 99 før – singlen ‘Emil’ bryder ny grund
The Minds of 99.

Bevares, The Minds of 99 har lavet ballader før – tag bare numre som ‘Solkongen’ og ‘Ud af min krop. Men det danske rockband har altså ikke lavet en sang som ‘Emil’ før.

Her er fuglekvidder, fløjtemelodi og akustisk guitar, og med ‘Emil’ afsøger The Minds of 99 et helt nyt afdæmpet territorium. For lad os være ærlige; deres hidtidige ballader har altid har et ret storladent skær.

Men her går The Minds of 99 den mere folkpoppede vej – sådan helt nede i hvilepuls. ‘Emil’ er den slags sang, man spiller rundt om lejrbålet, mens solen går ned, og man reflekterer over alle de ting, man oplevede over sommeren.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Som orkester er vi lige nu i en tid, hvor vi har brug for at åbne helt op. Og ‘Emil’ er en stor del af den proces«, udtaler Minds-frontmand Niels Brandt i en pressemeddelelse.

Han fortsætter: »Den her sang har noget, som vi synes er rørende. Den har været et kæmpe happy place for os i lang tid, og vi håber, den kan blive det for andre. Det er en sang, man kan sætte sig hjem og lære at spille på guitar, hvis man har lyst. Den findes. Og nu deler vi den«.

Så er spørgsmålet bare, hvem denne her Emil er? Ham der kører »280 i timen i din racerbil«. Måske en refleksion over de venner, der kører lidt for hurtigt rundt i og gennem livet?

Det skal blive spændende at se, hvordan ‘Emil’ folder sig ud, når The Minds of 99 til september spiller i Parken.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af