Britney Spears og hendes nye advokat opruster for at få fjernet far som værge

Britney Spears og hendes nye advokat opruster for at få fjernet far som værge
Britney Spears. (Foto: Ethan Miller/Getty Images)

I slutningen af juni afviste retten i Los Angeles at ophæve Britney Spears’ værgemålsordning, som siden 2008 har fastholdt hende i et umyndiggørende og frihedsberøvende arrangement med hendes egen far som gidseltager.

Det betyder dog ikke, at popstjernens kamp for frihed er slut. For et par uger siden gav retten Britney tilladelse til at hyre sin egen advokat, og ifølge New York Times har hun igennem ham nu indgivet et søgsmål om at få omgjort domstolens beslutning og om at erstatte sin far som værge med revisor Jason Rubin.

Og Britney og advokat Mathew Rosengart har formuleret flere gode argumenter for rimeligheden af søgsmålet.

For det første at Britney bør have ret til at vælge sin egen værge, hvis hun har ret til at vælge sin egen advokat.

For det andet at hendes far, Jamie Spears, angiveligt gør et rimelig dårligt stykke arbejde med at forvalte hendes formue, som han på stående fod har den fulde kontrol over.

Rosengart citerer i søgsmålet en artikel fra finansmediet Forbes, der melder, at popstjernens nuværende formue på 60 millioner dollars er »chokerende lille«, i forhold til hvad hun har tjent i løbet af sin over 20 år lange karriere.

Britney Spears’ ønske er stadig at få ophævet værgemålet fuldstændigt, men det nye søgsmål kan være et skridt på vejen. Og popstjernens kamp skaber ringe i vandet; i sidste uge fremlagde Repræsentanternes Hus således et nyt lovforslag, der skal sætte en stopper for misbrug af værgemål, skriver blandt andre The Guardian.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af