Hiphop-legenden Biz Markie er død

Hiphop-legenden Biz Markie er død
Biz Markie, 2016. (Foto: Mike Windle/Getty Images for dick clark productions)

Hiphop-legenden Biz Markie er gået bort i en alder af 57 år. Det skriver hans repræsentant, Jenni Izumi, i en pressemeddelelse.

Dødsårsagen er endnu ikke offentliggjort, men de seneste år har Biz Markie, hvis borgerlige navn er Marcel Theo Hall, kæmpet en lang kamp mod alvorlig sygdom relateret til hans type 2-diabetes.

I april 2020 blev Biz Markie indlagt på grund af komplikationer med hans diabetes. Samme år fik han et hjerteanfald og var kortvarigt i koma. Hans rehabilitation gik langsomt fremad, men allerede i slutningen af juni i år blev han rygtet død. Den triste nyhed er nu bekræftet.

I pressemeddelelsen lyder det blandt andet: »Biz skabte en kunstnerisk arv, der for altid vil blive fejret af hans kollegaer fra musikbranchen og hans elskede fans, hvis liv han berørte gennem sin musik i op mod 35 år«.

Biz Markie var en del af hiphopscenen i New York i slutningen af 80’erne. Han udgav sit debutalbum ‘Going Off’ i 1988 og året efter kom ‘The Biz Never Sleeps’, som blandt andet bød på rapperens største hit til dato, ‘Just a Friend’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Biz Markie fik tilnavnet »Clown Prince of Hip-Hop« på grund af hans fjollede humor og satiriske tekster. Hans ekvilibristiske beatboxing-evner blev et af hans mest markante varemærker og affødte blandt andet en cameo som en beatboxende alien i ‘Men in Black II’

Han var desuden en del af det legendariske Juice Crew, et kollektiv der blev stiftet af DJ Magic Mike, Marley Marl og desuden bestod af rappere som Big Daddy Kane, Masta Ace, Roxanne Shante og Kool G Rap.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af