Alt gik galt, da Kesi, Benny Jamz og en meget fuld Gilli spillede på ny festival i København

Alt gik galt, da Kesi, Benny Jamz og en meget fuld Gilli spillede på ny festival i København
Gilli og Kesi til ØreSound. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

Mod slutningen af B.O.C’s koncert til den nye ØreSound Festival var der brug for et gruppemøde.

Kesi, Gilli og Benny Jamz mødtes midt på scenen til den slags gruppekram, man normalt ser et fodboldhold udføre før en straffesparkskonkurrence.

De tre rapstjerner havde tydeligvis brug for en snak. For alt der kunne gå galt, var gået galt. I stedet for en storladen sejrsrunde havde deres koncert i Amager Strandpark nemlig udartet sig til en decideret katastrofe.

Det er svært at pege på tidspunktet, hvor det gik galt. Måske var det faktisk fra første sekund. Noget virkede bare off.

Lad os bare starte med det åbenlyse: Gilli var hammerfuld. Det er sjældent, man ser nogen være ikke bare lidt halvberuset, men decideret blæst. Han var lidt som den der ven, man bare venter på går kold, så man kan have en normal samtale rundt om bordet.

Men Gilli gik ikke kold. Tværtimod.

Han startede koncerten i godt humør og havde et permanent halvsnalret smil på læberne. Så satte han sig i den medbragte kiosk, B.O.C havde installeret på scenen. Og derfra hakkede han ellers bare vodka.

Det endte ikke godt. Faktisk endte det flere gange med, at Kesi måtte hive fat i sin makker og prøve at tale ham til fornuft. Hvilket tydeligvis ikke virkede.

Gilli blev ved med at prøve at interagere med publikum, men de ignorerede ham mere eller mindre fuldstændigt. På et tidspunkt afbrød han et Kesi-vers ved at råbe »stop, stop, stop«. Kesi kiggede efterfølgende frustreret på ham og sagde: »Jeg havde lige et moment!«

Selv om koncerten var kaotisk, var festivalgæsterne mærkeligt indifferente. Var ØreSound-publikummet bare mere til Tessa og L.O.C. end til B.O.C? Eller var det de tre rapperes kaotiske optræden, der skubbede dem væk?

Det er svært at sige, men realiteten var, at Gilli, Benny Jamz og Kesis optræden var et gigantisk kaos, som publikum mestendels bevidnede i tavshed.

De to sidstnævnte gjorde ellers et hæderligt forsøg på at redde dagen. Kesi fløj rundt på scenen og prøvede at skabe en eller anden form for energi. Til sidst smed han endda sin t-shirt i desperation. Lige lidt hjalp det.

Benny Jamz til ØreSound. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

Det var også begrænset, hvor meget Benny Jamz kunne gøre for at hjælpe sine B.O.C-makkere. For hans mikrofon var skruet så langt ned, at han sjældent var til at høre over playback-vokalen.

Jeg må indrømme, at jeg sjældent har set en koncert gå så galt.

Der var perioder, hvor de tre rappere på scenen var synligt irriterede på hinanden. På et tidspunkt spillede Kesi ’Følelsen’ i desperation bare for at få publikum en smule i gang.

Gilli reagerede ved at bestille endnu et vodkashot på den medbragte bar. Han virkede komplet ligeglad med, hvad der foregik.

Til sidst fik de tre rappere en mindre oprejsning, da publikum fik en form for fest til ’Ibiza’ og Gilli-sangen ’Vai Amor’.  Det fungerede væsentlig bedre end den stribe af sange fra fællesalbummet ‘Mere end musik’, som de indledte med. For slet ikke at tale om sange som Jamz-nummeret ‘Allesammen alene’, der faldt fuldstændig til jorden.

Det lignede, at det hele kunne slutte på en nogenlunde fornuftig måde.

Indtil Gilli så nægtede at gå af scenen. Konferencieren Melvin Kakooza måtte nærmest slæbe ham væk fra mikrofonen.

Det var en uværdig afslutning på en koncert, der var dødsdømt fra start.

Det eneste positive var, at gruppekrammet mod slutningen af showet så ud til at virke. De tre rappere virkede som om, de blev venner igen. Forhåbentlig har Gilli skrevet en besked til de andre i dag, hvor der står noget i retning af »undskyld, jeg blev for fuld i går«.

B.O.C. Koncert. ØreSound Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af