Tre årsager til Gillis gigantiske streamingsucces

Gilli har netop – som første dansker – rundet én milliard streams i Danmark. Hvad er hemmeligheden bag rapperens succes?
Tre årsager til Gillis gigantiske streamingsucces
Gilli. (Foto: PR)

En milliard er et tal, der er så stort, at det næsten er svært at forstå. Der er så mange nuller bag 1-tallet, at de ikke engang kan være der på lommeregneren i min iPhone.

Der er nærmest noget mytologisk ved tallet. Måske er det derfor, en startup-virksomhed bliver til fantasidyret enhjørning, når den er en milliard værd.

Fascinationen ved tallet går igen mange steder. Se bare på Jay-Z og Kanye Wests besættelse af at være milliardærer.

Nu har Gilli altså ramt en milliard streams på sine sange i Danmark alene. Hvilket jo er helt utroligt, landets størrelse taget i betragtning.

Hvordan i alverden kan det lade sig gøre at ramme – nu skriver jeg bare hele tallet ud – 1.000.000.000 streams i et land med under 6.000.000 indbyggere?

1. Han er Danmarks mest flersidige rapper

En af årsagerne til, at den 29-årige kunstner har kunnet opnå så mange streams, er, at han har været ekstremt succesfuld i ekstremt lang tid. Og det har han været, fordi han har genopfundet sig selv gang på gang.

Da vi mødte Gilli for første gang i starten af 2010’erne var han grime-rapper. Derefter har der været perioder med alt fra trap til drill. Han har også indført helt nye strømninger som afrobeats, baile funk og salsa til dansk hiphop og pop.

Og så har den milliardstreamende mand taget fusen på sine fans adskillige gange, som da han pludselig samplede Danseorkestret på ’La Danza’ eller Rasmus Seebach på ‘Kalder på dig’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gilli har helt enkelt genopfundet lyden af dansk hiphop og pop utroligt mange gange. Hver gang, man er bange for, at han er gået i stå, skifter han spor igen.

2. Gilli er skiftet fra rap til sang

Kian Rosenberg, som musikeren rigtig hedder, er langt fra den første rapper, der har inkorporeret sangpassager i sine numre. L.O.C. sang omkvædene på sine hits, og 50 Cent gjorde det samme i USA. Drake, verdens nok største rapper, synger lige så meget som han rapper.

Men Gilli skiftede ikke bare fra rap til sang hist og pist, han kastede sig helt ud i diverse nye vokalmønstre. Først lavede han autotune-trap, men han har i de senere år udviklet sig til en slags sydamerikansk-inspireret kærlighedssanger.

Det er i det hele taget som om, Gilli ikke er bange for at følge sine impulser – og så er han bare vanvittig til at spotte de gode melodier og de fængende omkvæd. Som man senest har kunnet høre på storhittet ’Ibiza’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Rapperen har de rigtige mennesker omkring sig

Gilli er frem for alt en fantastisk soloartist, men han har altid også formået at omgive sig med stærke samarbejdspartnere. Som for eksempel barndomsvennerne Benny Jamz og Kesi fra B.O.C, som han for nylig har udgivet et album sammen med.

Eller som Molo-kollektivet, der dominerede dansk gaderap i løbet af 2010’erne. Her er det også værd at fremhæve Branco, der var Gillis foretrukne samarbejdspartner lige omkring år 2020, og som han havde en ekstremt god kemi med.

Rapperen har også altid haft et godt øre for den rigtige producer. Han hjalp Kewan med at udvikle afrobeats-lyden på ’C’est La Vie’, og havde efterfølgende en periode af pauseløse hits med Hennedub. Senest har han udgivet meget musik med den allestedsnærværende Nicki Pooyandeh.

Det er altså blandt andet en blanding af konstant udvikling, stærk sangskrivning og de rigtige samarbejdspartnere, der har gjort Gilli til den første artist, der streames en milliard gange i landet.

Og det ser ikke ud til, at dominansen stopper foreløbig. Han ligger nemlig lige nu nummer 1 på Spotify-charten med ovennævnte ‘Ibiza’. Den streames i skrivende stund over 130.000 gange i døgnet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af