Hverken vagter eller strømsvigt kunne stoppe Fraads til Spot Festival

Hverken vagter eller strømsvigt kunne stoppe Fraads til Spot Festival
Arkiv: Papa Erotic i Operaen. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

»Oh my God«, gispede Fraads-frontmanden Papa Erotic op til flere gange under duoens Spot-koncert i Musikhusets majestætiske Store Sal. Og sådan havde jeg det også: Oh my God. Fraads er jo stjerner!

Det kan være svært at bedømme nye navne, der er kommet frem under corona. Hvor store er de egentlig? Har deres album ramt en nerve?

Sådan har det været med Fraads og deres ambitiøse og excentriske fantasy-konceptalbum ’Fraaads’, der fortæller en kærlighedshistorie mellem en fiskemand og en dragekvinde. Det kom under epidemien og har derfor ikke for alvor fået lov til at leve live.

Det fik det til gengæld i dén grad til gruppens overlegne Spot-koncert, der viste lige præcis hvor stærkt albummet er, når det bliver opført på en scene.

Der var både trompet, cello og et visuelt bagtapet, der kombinerede bjergklippelignende flader med masser af lys og skygger. Det var som at blive transporteret ind i en anden verden.

Dén verden havde kun én protagonist: Papa Erotic. Han spjættede som en fiskemand på land, gispede og stønnede stedvis som om sangene var et samleje og havde på alle måder et nærvær der strålede af intensitet.

Musikhusets Store Sal kan virke gigantisk i forhold til de mindre Spot-scener, men Fraads-frontmanden formåede at gøre koncerten til en intim oplevelse.

Det skyldtes også publikums overvældende indlevelse. Og her er vi tilbage til Papa Erotics »oh my God«. Duoen fik nemlig en modtagelse, der havde været verdensstjerner værdig.

Koncertgæsterne kunne teksterne udenad og reagerede på Papa Erotics mindste affekterede gestus. Han havde dem i sin hule hånd – når han ellers ikke havde travlt med at snøre dem om sin lillefinger.

Fraads virkede selv overvældede over, at publikum sang med på ’Papa kommer tæt på’, som var det et Justin Bieber-hit, og at folk lod sig rive med af selv stille sange som ’Blinker’. ’Døde i dine arme’ skabte en fest, der bølgede gennem salen.

På et tidspunkt måtte vagterne endda bede publikum om at tage den med ro, da de forlod deres sæder og stimede tæt sammen foran scenen.

Ja: Der måtte manes til ro til en sid-ned-koncert! I Musikhusets Store Sal! Så har man set det med.

Mod slutningen af koncerten gik Papa Erotic ud i salen og smeltede sammen med det taknemmelige publikum – og så skete det værst tænkelige. Strømmen gik, lyden forsvandt og alt blev mørkt.

Men Papa Erotic reagerede konsekvent og resolut. Han hoppede tilbage op på scenen, og da han tog mikrofonen op mod munden, vendte strømmen på magisk vis tilbage. Som om selve strømforsyningen fulgte Fraads regler.

Det var måske det ultimative tegn på, at duoen skabte noget exceptionelt til deres Spot-koncert. De fik virkeligheden til at følge deres eget diktat. Magien fra deres fantasyalbum blev til virkelighed. Oh my God!


Kort sagt:
Fraads forvandlede Musikhusets Store Sal til en helt anden verden med en Spot-koncert, hvor publikum gav dem en modtagelse, der var verdensstjerner værdig.

Læs alle vores anmeldelser fra Spot Festival HER.

Fraads. Koncert. Spot Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af