Roskilde Festival står bag ny »vidensfestival«: Musik, talks, aktivisme og meget mere

Roskilde Festival står bag ny »vidensfestival«: Musik, talks, aktivisme og meget mere
Efterklang. (Foto: PR)

Det er de helt store samfundsemner, der er på programmet til den nye festival Grasp, som foregår i Roskilde 18.-20. november.

Festivalen tager specifikt klimakrisen og social ulighed under behandling, og det sker via talks, optrædener, forskning, begivenheder og aktivisme.

Bag Grasp står Roskilde Festival i samarbejde med Roskilde Universitet, Roskilde Kommune, Roskilde Festival Højskole og Ragnarock.

Grasp foregår inden- og udendørs i den kreative bydel Musicon beliggende i den sydlige del af Roskilde, der blandt andet huser Roskilde Festival Højskole, museet Ragnarock og egnsteateret Aaben Dans, som alle har en finger med i Grasp.

Hele festivalen strækker sig over 70 arrangementer fordelt på de tre dage, og musikere som Efterklang, Den Sorte Skole, Jenny Wilson og Dreamers’ Circus deltager blandt andet med performances og talks.

Herudover demonstrerer Shain Shapiro fra nonprofit-organisationen Center for Music Ecosystems sin model for måling af musikbranchens bæredygtighed, mens der er talks med fokus på festivalernes rolle i samfundet, kønsmæssig ulighed i musikbranchen og meget mere.

Få overblikket over det fulde program på Grasps website.

Signe Lopdrup, Roskilde Festivals administrerende direktør, udtaler i en pressemeddelse:

»Vi kalder det en festival for nye idéer, fordi forskere, kunstnere, studerende og nysgerrige deltagere kan lære rigtig meget nyt af hinanden. Corona-pandemien har vendt op og ned på vores hverdag, og klimakrisens omfang er for alvor gået op for de fleste. Lige nu kalder verden på helt nye idéer, og en tværfaglig vidensfestival fyldt med nysgerrige og videbegærlige deltagere er netop et sted, hvor nye idéer kan opstå og inspirere til forandringer«.

Der er 1500 billetter tilgængelige til årets Grasp.

Grasp
18.-20. november
Musicon, Roskilde
Billetpris: Partout: 995 kr. (600 for studerende) / Endags: 500 kr. (300 for studerende)

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af