Artigeardits Store Vega-show var en kraftpræstation fra landets varmeste rapper

Artigeardits Store Vega-show var en kraftpræstation fra landets varmeste rapper
Artigeardit i Store Vega. (Foto: Peter Troest/Vega)

Artigeardit havde et håndklæde i hånden under store dele af sin koncert i Store Vega torsdag aften. Og med god grund, for der var varmt på Enghavevej.

Fra første nummer, hvor Ardit gik ind alene og rappede ‘Vildedage’ over et keyboard, var det tydeligt, at rapperen var kommet med en god bunke opsparet energi. Som om koncerten var en forløsning på en periode, der alt andet lige må have været frustrerende for Artigeardit.

Rapperen udgav hovedværket ‘Idiot’ i januar 2020 og tog på danmarksturné og nåede at spille tre koncerter, inden alting blev aflyst. Siden har han udgivet albummet ‘Held og lykke med at komme hjem’, så det var vel også på tide at komme ud over scenekanten igen.

Ardit var også kvik til selv at bemærke, hvor stort det var endelig at kunne spille sine sange sådan, som det er meningen – for et stående publikum der kunne være lige så energiske, som han selv er.

»Vi har været igennem corona og siddende koncerter og pis og lort«, lød det. Men nu stod vi der endelig.

Og Artigeardit beviste torsdag aften, at han absolut fortjener at stå på de helt store scener. Sjældent har man oplevet en så velrappende, nærværende artist, der både fremstod professionel, men samtidig ydmyg og nede på jorden.

Artigeardit i Store Vega. (Foto: Peter Troest/Vega)

Joggingbukser, stærk publikumskontakt og en helt uovertruffen teknisk kunnen er alt, der behøves. Gæsteoptrædender fra både Lamin på ‘Mumler for meget’ og ‘Hvor fuck er min drink’, Fraads’ Papa Erotic på ‘Leve med hinanden’, og Kesi på hittet ‘Er her’, der virkelig fik salen til at koge, var bare prikken over i’et.

Hovedpersonen blev bakket op af trommeslager, keyboard og dj, der tilføjede en ekstra dimension, men Ardits stemme og energi var klart koncertens skarpeste element.

Ordene fløj gennem salen som missiler, så man virkelig kunne mærke hans poetiske, ærlige tekster, hvor han rimer »Frederikssund« på »bristepunkt« (‘Værformig’) og snakker om at blande vodka op med Capri Sun. ‘Din yndlingsrappers yndlingsrapper’, som han kalder sig på tour de forcen ‘Luft i dæk’, var i topform.

Men Ardit er hverken festrapper eller følsom crooner. Han er begge dele og ingen af dem. Netop hans evne til at balancere eftertænksomme øjeblikke som ‘Imorgen:igår’ eller ‘Voicemail’ og tungere ting som ‘Elvis’ eller ’Mumler for meget’ er hans store styrke.

Artigeardit i Store Vega. (Foto: Peter Troest/Vega)

Alle ender af spektret – både de helt følsomme og de helt hårde – er en del af Artigeardits univers, og i Store Vega viste han, at han kan være følsom, når han skal være følsom, benhård når han skal være benhård, og festlig når han skal være festlig.

Fordi Ardit er så stærk en performer var der ingenting, der ramte ved siden af. Folk lyttede på den følsomme ‘Den værste’, rappede med på ‘Lov mig 1 ting’ og hoppede til den housede ‘Del af mig’, der blev koncertens (næsten) sidste nummer.

For kort tid efter ‘Del af mig’ var klinget ud, kom bandet på scenen igen – det var tydeligt, at ingen ville hjem, så hvorfor spilde tiden på at stå og klappe?

I stedet fik vi som ekstranummer den hårde ‘Kom af sig selv’, hvis hook blev gentaget syv-otte gange, indtil publikum til sidst måtte sluses ud af varmestuen.

Efter sådan en opvisning kan der ikke være nogen tvivl. Landets varmeste rapper? Det er Artige-fucking-ardit.


Kort sagt:
Artigeardit viste torsdag aften, at han i den grad har fortjent at stå på de store scener; han var ekstremt velrappende, både følsom og festlig og helt sig selv.

Artigeardit. Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af