Brænder du for at se Avril Lavigne, Paramore og alle de andre? Festival i USA går all-in på 00’er-emo

Brænder du for at se Avril Lavigne, Paramore og alle de andre? Festival i USA går all-in på 00’er-emo
Avril Lavigne (Foto: Jeff Kravitz/Getty Images)

Du er typen, der aldrig har fået nok af at skråle »He was a skater boy«, når Avril Lavigne bliver sat på. Måske har du endda stadig det 15 år gamle nittebælte og de skotskternede bukser liggende i skuffen og venter bare på en mulighed for at hoppe i outfittet igen.

I så fald bliver du misundelig på amerikanerne, når du læser denne nyhed: På festivalen When We Were Young kan publikum nemlig opleve de helt store emokoryfæer fra 00’erne samlet på ét sted.

Headlinerne My Chemical Romance, Paramore og Avril Lavigne er bestemt ikke småting, så hvis du sidder og bliver nysgerrig på flypriserne til Las Vegas, er det fuldt forståeligt.

På plakaten til festivalen, som er arrangeret af Live Nation, finder man også navne som Jimmy Eat World, AFI, Thursday, Taking Back Sunday og mange flere. Det hele går ned i Las Vegas 22. oktober.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvis nogen overhovedet kunne være i tvivl, slår When We Were Young det fast med syvtommersøm: 00’ernes emo-poprock er tilbage, og publikum er vilde med det.

Tendensen tager sig dels ud som rendyrket nostalgi (gamle bands på reunion-turné), men poppunken sniger sig – på linje med andre 00’er retrotrends – også ind i nye musikalske udtryk.

Et godt eksempel er danske Rebecca Lou, der bruger den massive energi, som er karakteristisk for emopunken, på sin helt egen måde. Og selv om Olivia Rodrigo ikke engang var født, da ‘Sk8ter Boi’ hittede på Boogielisten i 2002, spøger Avril Lavigne som et røvsparkende genfærd i guitarerne på kæmpehittet ‘Good 4 You’.

Nostalgisk eller genfødt – emopunken dukker op alle vegne. Og måske europæiske festivaler følger efter?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af