Kanye West kræver final cut over Netflix’ store dokumentarserie om ham selv: »Jeg siger det venligt for sidste gang«

Kanye West kræver final cut over Netflix’ store dokumentarserie om ham selv: »Jeg siger det venligt for sidste gang«
Kanye West. (Foto: Roy Rochlin/Getty Images)

Kanye Wests rejse mod stjernerne er omdrejningspunktet i en stort anlagt dokumentarserie på Netflix, ‘Jeen-Yuhs’, der følger rapperen fra hans unge dage i 90’erne frem til i dag.

Den 4,5 timer lange dokumentar er blevet optaget over en periode på 21 år, så man skulle tro, at West havde klappet en aftale af med filmens instruktører Clarence ‘Coodie’ Simmons og Chike Ozah, som begge har instrueret musikvideoer for rapperen.

Sådan lader det dog imidlertid ikke til at forholde sig. Natten til lørdag har West krævet fuld kontrol over klippeprocessen ved at insistere på at få final cut over serien, som har premiere til februar. Det skriver han på Instagram.

»Jeg siger det venligt for sidste gang: Jeg er nødt til at få final cut og godkendelse på denne dokumentar, inden den udkommer på Netflix. Åbn klipperummet øjeblikkeligt, så jeg kan være i kontrol over mit eget image. På forhånd tak«, skriver rapperen.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ifølge Indiewire, der har talt med de to instruktører, har West endnu ikke set dokumentaren, som i disse dage bliver vist på den prominente Sundance Film Festival i USA.

»Så vidt jeg forstår, har Kanye endnu ikke set dokumentaren«, siger Coodie til Indiewire. »Hans hold har set den og jeg tror, de har vist ham udklip, men jeg er ikke sikker. Jeg har ikke talt med Kanye om det«.

Han afviser også, at West skulle få endelig kontrol med filmen: »Vi er nødt til at være oprigtige mod historien. Vi kan ikke pakke noget ind. Alle kommer til at have deres egen mening«.

»Jeg håber, at han kommer til at værdsætte det hele, for vi viser bare det virkelige liv. Vi finder ikke på noget, vi har ikke skrevet noget. Selv hvis han synes noget er tåkrummende at se, blev det gjort i virkeligheden«.

Det er ikke usædvanligt, at verdenskendte stjerner gerne vil kontrollere deres image ned til mindste detalje. Men det er dog alligevel usædvanligt, at en af verdens største musikere kræver kontrol over en uafhængig dokumentar fra verdens største streamingtjeneste få uger inden udgivelsen.

‘Yeen-Juhs’ får premiere på Netflix 16. februar. Se traileren HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af