Premiere: Han har skrevet sange med Mø, Jada og Lord Siva – debutsingle i eget navn er noget helt andet

Premiere: Han har skrevet sange med Mø, Jada og Lord Siva – debutsingle i eget navn er noget helt andet
Mads Koch. (Foto: Amalie Holm Pedersen)

Kan du huske en lille sang, der hedder ‘Paris’? Lord Siva og Veras samarbejde storhittede i 2019, men de lavede ikke sangen helt alene. De fik nemlig hjælp til sangskrivning og produktion af Andreas Odbjerg og Mads Koch. Sidstnævnte var faktisk inde over alle numrene på 2020-ep’en ‘Lord Siva & Vera’.

Mads Koch har en fortid i indierockbandet Kiss Kiss Kiss (dem skrev vi en del om for omkring et årti siden), og han har siden skrevet sange med navne som Mø, Jada og Goss – altså ud over makkerparret med ‘Paris’.

Nu er Mads Koch dog klar til at debutere i eget navn, og det med en lyd, der står i skarp kontrast til hans tidligere meritter.

Debutsinglen ‘The Lake’ er nemlig nedtonet og americana-klingende. Blød stemning, rolig slideguitar, vinduet ned. Helt stille og roligt. Et rockudtryk, der ifølge Koch er lavet for at hylde instrumenternes akustiske lyd. Og det er dét, der kommer til at præge hans kommende debutalbum ‘Fingers’.

»De sange, jeg er ved at lægge sidste hånd på, er en stor kærlighedserklæring til instrumenterne og deres akustiske, rene lyd, sat sammen i orkestrale arrangementer, der skaber et fortællende og roligt rockudtryk. Sangene lægger sig i spændingsfeltet mellem håb og melankoli, og tekstuniverset afspejler de tanker, der fylder meget inde i mig selv«, udtaler Mads Koch i en pressemeddelelse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Singlen ’The Lake’ handler om det trivielle i døden og det fantastiske i hverdagen.

»Jeg tror, mange af os kan vinde en rigere og smukkere tilværelse ved at øve os i at forholde os åbenhjertet til livets forgængelighed. Ikke fordi vi nødvendigvis skal svælge i ængstelige tanker om døden, men på en måde hvor vi kan bore os gennem denne frygt ved at overgive os til den. Derfor er ’The Lake’ en kærlighedserklæring til de små, stille og tilsyneladende ubetydelige situationer, som vores dage og liv rent faktisk består af«, fortæller Mads Koch.

Albummet ‘Fingers’ udkommer i løbet af foråret.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af