CPH:DOX offentliggør årets musikprogram – blandt andet med film om XXXTentacion

CPH:DOX offentliggør årets musikprogram – blandt andet med film om XXXTentacion
XXXTentacion. (Foto: Instagram / XXXTentacion)

Roskilde Festival er ikke den eneste danske festival, der har offentliggjort et spændende musikprogram i dag.

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX har nemlig også meldt sit fulde musikprogram ud til årets festival, der finder sted 23. marts-3. april. Der er måske ikke helt så mange navne på plakaten som hos mastodontfestivalen i Roskilde, men der er bestemt interessante arrangementer hos filmfestivalen.

CPH:DOX præsenterer således en længe ventet film om rapperen XXXTentacion, der døde blot 18 år gammel i 2018. Han nåede trods sin tidlige død at præge en hel hiphopgeneration med sange, der definerede slut-2010’ernes bølge af Soundcloud-rap og kredsede om mentale problemer.

XXXTentacion var dog samtidig en yderst kontroversiel skikkelse, fordi hans ekskæreste havde anklaget ham for vold og kidnapning. Hans historie bliver fortalt i filmen ‘Look At Me!’, der er opkaldt efter hans gennembrudshit.

Der er i alt 18 dokumentarfilm på CPH:DOX’s musikprogram. Blandt andet en film om Nick Caves samarbejde med Warren Ellis, en portrætdokumentar om Sinead O’Connor, en koncertfilm med Lars H.U.G. og en film, der fortæller historien om Leonard Cohens ‘Hallelujah’.

Se hele musikprogrammet hos CPH:DOX.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af