Donald Glover interviewer sig selv – og kårer et af sine album til klassiker

Donald Glover interviewer sig selv – og kårer et af sine album til klassiker
Donald Glover, også kendt som Childish Gambino. (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

Donald Glover er det, man kalder et renæssancemenneske. Altså sådan en særdeles begavet person, der mestrer flere forskellige discipliner og er anerkendt som både skuespiller, serieskaber og musiker.

Musikkarrieren har dog ikke altid været lige succesfuld. Debuten ‘Camp’ var et ujævnt og stedvis pubertært værk, der visser steder fik meget hårde anmeldelser. Det taler Childish Gambino (som renæssancemanden hedder som rapper) om i et nyt interview hos Interview Magazine, hvor han simpelthen har en samtale – med sig selv.

Jep, Donald Glover interviewer simpelthen så at sige Childish Gambino i den nye artikel, hvor han blandt andet forklarer, at ‘Camp’ var en del af en større udvikling.

»Jeg ville ikke sætte nogle af sangene på i bilen i dag. Måske nogle af omkvædene. Men det tillod mig at lave ‘Because the Internet’, hvilket jeg synes har vist sig at være en klassiker«, lyder det i interviewet, hvor Glover også kalder udgivelsen for »rapmusikkens svar på ‘OK Computer’« med reference til Radioheads uopslidelige og skelsættende rockklassiker fra 1997.

»Det (‘Because the Internet’, red.) er fremsynet i sin tone og i sit indhold, og det er ekstremt indflydelsesrigt. Og jeg ved, at ingen vil give mig ret, før jeg er død. Men det er sandt«, siger Glover om ‘Because the Internet’.

Det er store ord, må man sige. Har han så ret i, at ‘Because the Internet’-albummet fra 2013 er en klassiker? Det er måske en anelse tvivlsomt. Men det er i hvert fald meget bedre end ‘Camp’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af