Ed Sheeran vinder medieombrust retssag om plagiat – deler video på Instagram

Ed Sheeran vinder medieombrust retssag om plagiat – deler video på Instagram
Ed Sheeran. (Foto: Dan Martensen)

De seneste uger har en medieombrust retssag kørt i Londons High Court: Sami Chokri aka rapperen Sami Switch og produceren Ross O’Donoghue har anklaget Ed Sheeran for plagiat i forbindelse med kæmpehittet ‘Shape of You’.

I dag er Ed Sheeran så blevet frifundet, skriver BBC.

Ifølge anklagerne skulle Sheeran have kopieret »oh I, oh I, oh I, oh I«-linjen i ‘Shape of You’ fra Sami Switch-sangen ‘Oh Why’ – hvilket Sheeran har benægtet i retten og altså nu er blevet kendt uskyldig i.

I kølvandet på frifindelsen har Sheeran delt en video på sociale medier, hvor han kommenterer på retssagen og kendelsen.

»Der er kommet en kultur, hvor der bliver lavet påstande med ideen om, at et forlig vil være billigere end at gå i retten – selv om der ikke er noget hold i påstanden. Det er virkelig skadende for sangskriverindustrien«, siger Sheeran i videoen.

»Jeg håber, at denne her kendelse betyder, at grundløse påstande som denne kan blive undgået. Det er virkelig nødt til at stoppe«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Da Ed Sheeran i starten af marts indtog vidneskranken, sang han ifølge BBC brudstykker af Blackstreets ‘No Diggity’ og Nina Simones ‘Feeling Good’ for at demonstrere, at den omtalte melodi ifølge ham er helt almindelig i pophistorien.

»Hvis du sætter dem allesammen i samme toneart, så vil de lyde ens«, sagde Sheeran.

‘Shape of You’ var den bedst sælgende sang i hele 2017, og hittet er den mest streamede sang på Spotify nogensinde med over tre milliarder streams.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af