Billie Eilish fortæller om sit liv med Tourettes syndrom: »Det er udmattende«

Billie Eilish fortæller om sit liv med Tourettes syndrom: »Det er udmattende«
Billie Eilish. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

Billie Eilish er ikke bange for at dele ud af sig selv. Det slog hun fast, da hun gæstede den nye sæson af David Lettermans Netflix-talkshow ‘My Next Guest Needs No Introduction’, der udkom på streamingtjenesten i fredags.

Her faldt snakken på Eilishs Tourettes-diagnose, som hun ikke tidligere har fortalt om i interviews. Et pludseligt lysskifte på scenen antændte nemlig et af popstjernens tics, hvorefter hun åbent fortalte om Tourettes syndromet.

»Hvis du filmer mig i lang nok tid, kommer du til at se en masse tics. Jeg er ligeglad. Det er virkelig underligt, jeg har ikke talt om det overhovedet. Den mest almindelige måde, folk reagerer på, er, at de griner, fordi de tror, jeg forsøger at være sjov. De tror, at mine tics er et forsøg på at være morsom. Det bliver jeg altid utroligt fornærmet over«, fortæller hun ifølge Consequence of Sound.

»Det, der er morsomt, er, at mange mennesker har det, uden at man nogensinde ville finde ud af det. Et par artister kom frem og sagde: ‘Jeg har faktisk altid haft Tourettes’. Jeg vil ikke sige, hvem de er, for de har ikke lyst til at tale om det, men det var meget interessant. Jeg sagde: ‘Har du?!’«

Hun fortæller videre, at de fleste af hendes tics – såsom at vrikke med ørerne eller få en trækning i armmusklen – er umærkelige for de fleste andre end hende selv:

»Det er ting, du aldrig ville bemærke, hvis du havde en samtale med mig. Men for mig er de meget udmattende. Det er ikke fordi, jeg kan lide det, men det er en del af mig. Jeg har fået venner med det. Så efterhånden er jeg ret selvsikker i det«.

Hele episoden af ‘My Next Guest Needs No Introduction’ med Billie Eilish kan ses på Netflix – popstjernen tager blandt andet David Letterman med ud at køre gokart.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af