Instruktør fik et hjerteanfald, mens han lavede ny David Bowie-film – se traileren

Instruktør fik et hjerteanfald, mens han lavede ny David Bowie-film – se traileren
David Bowie i traileren til 'Moonage Daydream'. (Foto: PR)

Den første David Bowie-film, der er autoriseret af hans bo, har i disse dage verdenspremiere på Cannes Film Festival.

Filmen, der er instrueret af den Oscar-nominerede dokumentarist Brett Morgen, har fået en varm modtagelse på festivalen, hvor blandt andre The Guardian og The Telegraph har kvitteret med topkarakterer.

Nu er den første traileren landet og den giver en forsmag på visionen bag den selverklærede »cinematiske odysse«, der bygger på tusindvis af timers aldrig før set arkivmateriale, som Bowies bo har udlånt til instruktøren.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I et interview med Deadline fortæller Morgen, at han fik et hjerteanfald, mens han arbejdede på filmen, hvor han var under et stort arbejdspres, fordi han både instruerede, klippede og producerede. Han var uden puls i to minutter og endte derefter i koma i en uge.

Oplevelsen satte tydelige spor på filmskabelsesprocessen, fortæller Morgen: »Han (Bowie, red.) gav mig en guide til, hvordan man overlever, hvordan man lever det mest fyldestgørende liv muligt. Jeg indså, at filmen var en mulighed for at give det budskab videre til mine børn og resten af verden. Det er et virkelig livsbekræftende budskab«.

Brett Morgen har tidligere stået bag den roste dokumentar ‘Cobain: Montage of Heck’ om Nirvana-frontmanden. Han blev Oscar-nomineret for boksefilmen ‘On the Ropes’.

‘Moonage Daydream’ forventes at få premiere på HBO Max i foråret 2023.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af