David Bowies søn kritiserer kommende film om sin far: »Det bliver uden Bowies musik og familiens godkendelse«

David Bowies søn kritiserer kommende film om sin far: »Det bliver uden Bowies musik og familiens godkendelse«
David Bowie

En film om David Bowies første karriereår er undervejs, og for nylig blev det offentliggjort, at Johnny Flynn kommer til at portrættere musikerikonet i projektet, der har fået titlen ’Stardust’.

Det gav Bowies søn, instruktøren Duncan Jones (‘Moon’, ‘Warcraft’), lejlighed til på Twitter at lufte sine bekymringer om filmen. Filmskaberne har nemlig ikke rettighederne til at bruge Bowies musik.

»Jeg siger ikke, at filmen ikke kommer til at ske. Det ved jeg slet ikke noget om. Jeg siger, at som det ser ud nu, kommer den her film ikke til at have noget af min fars musik med, og jeg kan ikke forestille mig, at det bliver anderledes. Hvis man gerne vil se en biopic uden hverken hans musik eller hans families godkendelse, så er det publikums valg«, skriver Jones.

Producerne bag ’Stardust’ besvarede kritikken i en udmelding til mediet Independent, hvor de blandt andet afviser, at filmen kan kaldes en biopic.

»Det er en øjebliksfilm om et vendepunkt i Davids liv, og den hviler ikke på Bowies musik«, skriver de. »Ligesom ’Nowhere Boy’ om John Lennon og ’Control’ om Joy Division bruger produktionen periodemusik og sange, som Bowie lavede covers af, men ikke hans originale musik. Filmen er skrevet som en ’oprindelseshistorie’, om begyndelsen på Davids rejse, mens han opfandt sin karakter Ziggy Stardust, og den fokuserer på at være et karakterstudie af kunstneren i modsætning til at være en hitdreven og musisk biografisk fortælling«.

Læs også: Bradley Cooper åbner op omkring sin Oscar-nedtur: »Jeg var flov«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af