Sulkas nye single handler om sexistisk retorik i dansk hiphop – nævner Suspekt, Niarn og Jooks

Sulkas nye single handler om sexistisk retorik i dansk hiphop – nævner Suspekt, Niarn og Jooks

I oktober satte Sulka musikkarrieren på pause grundet oplevelser med sexisme, overgreb og grænseoverskridende adfærd i det danske hiphopmiljø.

»Aldrig i mit liv er jeg blevet holdt så opmærksom på mit ‘køn’ som i min rejse i musikken«, lød det dengang fra rapperen.

Nu er Sulka vendt tilbage til musikken. Hun har netop udgivet dobbeltsinglen ‘La nu vær (H.V.H)’ og ‘Det gør du bare’, og især førstnævnte er et opgør med den danske hiphopscene.

Initialerne i titlen står for forfatteren Hanne-Vibeke Holst, der for lidt under 20 år siden skrev et debatindlæg om sexisme i dansk hiphoplyrik. Dengang afviste størstedelen af hiphopscenen kritikken, men på den nye sang siger Sulka, at forfatteren havde en pointe: »Vi skulle have lyttet til hende«, siger hun. Og på omkvædet lyder det: »Sulka har det som Vibeke Holst«.

Sulka nævner også en række rappere fra den danske hiphopscene. Niarn (som Hanne-Vibeke Holsts oprindelige debatindlæg handlede om) og Jooks bliver nævnt, og så er der denne tekst om Suspekt: »Sluk for P3 og Suspekts rapey måde at skrive om sex på«.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ud over musikken har Sulka også udgivet en længere tekst på Instagram, hvor hun taler om motivationen bag dobbeltsinglen.

Her kalder hun de nye sange for et »clapback« og erklærer sin støtte til Hanne-Vibeke Holsts kritik af »dansk raps dehumaniserende retorik om kvinder«.

Læs hele teksten via Sulkas Instagram forneden.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af