Lamin og en hemmelig gæst reddede dagen – her er de tre bedste ting, vi så på Distortions hiphopscene

Nogle af rapperne kæmpede med forholdene på Red Bull-scenen ved Rådhuspladsen. Men tre artister hævede niveauet.
Lamin og en hemmelig gæst reddede dagen – her er de tre bedste ting, vi så på Distortions hiphopscene
Dynamisk duo: Lamin og Artigeardit. (Foto: Samy Khabthani/Red Bull Media House)

Alt var gjort klar til det helt store hiphopbrag på Distortions første dag.

En enorm festivalzone strakte sig fra Rådhuspladsen og næsten helt ned til Vesterport og lukkede for trafikken på Vesterbrogade. Midt på gaden stod der en imponerende scene med en gigantisk dj-pult, der var badet i visuals. Lineuppet bød desuden på en god kombi af nye talenter og etablerede stjerner.

Men på trods af de egentlig ret så gode forudsætninger, var der denne onsdag omstændigheder, der gjorde koncerten til lidt af en udfordring for mange af de optrædende.

Dels var vejret i begyndelsen decideret forfærdeligt, hvilket gjorde, at Xabski og Papito spillede for meget få mennesker. Der var store vandpytter, hvor triste Red Bull-kopper svømmede rundt.

Senere var de svenske rappere VC Barre og Adaam synligt frustrerede over, at det danske publikum ikke kendte deres sange, der ellers er uundgåelige i hjemlandet. På et tidspunkt forsikrede sidstnævnte Distortion-publikummet om, at den næste sang, han ville spille, altså var virkelig stor i Sverige.

Trods en svær start var stemningen dog generelt god. Den boblede aldrig over i decideret eufori. Men der var en hyggelig energi, der stedvis brød ud i dans – primært når der var en velkendt sang, der blev spillet fra scenen.

Der var især tre optrædener, hvor niveauet hævede sig over det jævne. Her er de tre bedste koncerter, vi så på Red Bull Ord Mod Ord-scenen til Distortion.

Lamin leverer. (Foto: Samy Khabthani/Red Bull Media House)

1. Lamin

»Kom tættere på«, sagde Lamin til publikum, da han så en stor klump mennesker stå rigelig langt væk fra scenen. Men så opdagede rapperen, at den større gruppe mennesker, han havde spottet, var køen til baren.

Nå ja, de skal selvfølgelig lige havde noget alkohol, sagde han, og lod sig ikke slå ud af den lille fodfejl. I stedet lykkedes Lamin faktisk med at vende stemningen på en scene, lige da den var faretruende tæt på at regne væk.

Lamin redde dagen med sin klare, skarpe levering og sin stærke sans for showmanship. Det hjalp også, at han havde et velspillende band med, og at der til sidst i showet var et par koncerttricks – som en violinspiller, der spillede temaet fra ‘Æstetisk’, og en gæsteoptræden af en ekstatisk Artigeardit.

Okay, tænkte man som Distortion-gæst. Det kan godt være, at det her bliver en fest alligevel!

Icekiid flasher Colgate-smilet. (Foto: Samy Khabthani/Red Bull Media House)

2. Icekiid

‘Seven Nation Army’ skal dø. Det er det billigste koncerttrick i bogen. Lå-lålålå-lå-lå-lå. En primal remse til den laveste fællesnævner.

Men! Hvis man endelig skal bruge The White Stripes-tricket, skal man gøre det, som Icekiid gjorde til Distortion. Han fik hele Vesterbrogade til at synge ‘Seven Nation Army’, men brugte det som en overgang til rytmen fra den fantastiske afro-banger ‘Kolo’. Det var nærmest som et form for live-mashup.

Det var ét festligt moment blandt mange, og generelt udstrålede Icekiid – som altid – bare ren og skær overskud på scenen.

Han interagerede med trommeslageren til en slags skål-ceremoni og havde desuden en gennemtrængende livevokal. Hvilket man ikke kan sige om alle rappere, der spillede på Red Bull Ord Mod Ord-scenen. Ingen nævnt, ingen glemt.

Sivas foran et massivt publikum på Vesterbrogade til Distortion. (Foto: Samy Khabthani/Red Bull Media House)

3. Sivas

Sivas som afslutter på en Distortion-scene: Det er et sikkert kort. Men denne gang havde han faktisk et ekstra lille krydderi med i form af fantastisk ping-pong med den faste producer Reza.

Mens rapperen som sædvanlig var ret mellow og afslappet på scenen, kvækkede og skreg produceren fra sin ophøjede dj-pult som en anden Quark med storhedsvanvid. »Jeg elsker det her«, hylede han på et tidspunkt fornøjet fra sin dj-trone.

På et tidspunkt brokkede Sivas sig højlydt over, at Reza havde glemt setlisten, og rapperen fik hele publikum til at råbe producerens navn for at få ham sat i gang med næste nummer. Det var et uventet komisk element i en koncert, der naturligvis også bød på store, forløsende festmomenter som ‘Oui’, ‘D.A.U.D.A.’ og så videre.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af