Det blev en fest trods exceptionelt strenge vejrguder – se billeder fra Red Bulls Distortion-scene

Distortion startede onsdag med et hiphopbrag tæt på Rådhuspladsen, hvor blandt andre Fouli, Sivas og D1ma optrådte.
Det blev en fest trods exceptionelt strenge vejrguder – se billeder fra Red Bulls Distortion-scene
Icekiid på Red Bull Ord Mod Ord-scenen til Distortion. (Foto: Samy Khabthani/Red Bull Media House)

Guderne er som bekendt lunefulde. Men det var nu et ualmindeligt strengt puds, de højere metereologiske magter spillede Distortion på festivalens første dag.

Stort set præcis på slaget 16.00, hvor dette års byfest skulle starte, skyllede en ordentligt omgang regn og torden ind over København. Lige da man ikke troede, det kunne blive værre, fløj der så endda en haglbyge indover byen.

Ikke ideelle vejrforhold for en festival uden indendørsscener.

Der var da heller ikke specielt mange mennesker foran Red Bull Ord Mod Ord-scenen, der var blevet rykket fra Rådhuspladsen til Vesterbrogade 1, i begyndelsen af onsdagen.

Der var ellers lukket et massivt område af, der strakte sig fra Åboulevarden til Tivolis indgang. Scenen var også en imponerende konstruktion, der blandt andet bød på en gigantisk, oplyst dj-pult.

Der manglede bare nogle mennesker – og det kom der også. I takt med, at vejrguderne forbarmede sig og endda lod solen titte frem, stimede folk til.

Under de første optrædener med Xabski og Papito var der stadig ret øde. Men allerede under Lamins koncert kl. 18 begyndte der at være et pænt lille publikum. Da han sluttede sit show af med at introducere en overraskelse i form af Artigeardit, var der for første gang ægte fest foran scenen.

Derfra gik showet over i en mindre showcase for Red Bulls hiphop-talentkonkurrence Ord Mord Ord, hvilket fik en blandet modtagelse – også grundet lidt tekniske vanskeligheder.

Stemningen forblev en smule afdæmpet under koncerter med de svenske stjerner Adaam og VC Barre, der vist ikke helt kunne forstå, at folk ikke kendte deres sange – i hjemlandet er de nemlig superstjerner.

Yo Johnny serverede derefter et noget mærkværdigt, men effekivt set af dunkende hiphop-remixes, mens den maskerede rapper D1ma havde et setup af dansere med, der gav lidt tiltrængt visuel variation. Desværre har D1ma kun to sange ude, og publikum var lidt svære at få med under de uudgivne numre.

I løbet af aftentimerne begyndte festen dog at starte lige så stille op, og Distortion X-området var godt fyldt. Det virkede heller ikke som om, der var nogle uroligheder med uregerlige eller ubudne festivalgæster. Alt forløb stille og roligt.

Til sidst lykkedes det så også for aftenens to headlinere, Icekiid og Sivas, at skabe en fest – uden at energiniveauet dog for alvor nåede den røde zone, vi normalt kender det fra Distortion.

Det her var mere en velorganiseret koncert under ordnede forhold end en kaotisk energiudladning – til sidst var der dog ingen, der stod stille til ‘ErruDumEllaHvad’ og ‘D.A.U.D.A.’.

Se alle billederne fra dagen forneden.

Xabski åbnede ballet, mens det regnede. Bemærk paraplyerne. (Foto: Jesper Grønnemark/Red Bull Media House)
Papito havde hele Iswaal med på scenen. (Foto: Jesper Grønnemark/Red Bull Media House)
Lamin leverede. (Foto: Samy Khabthani/Red Bull Media House)
Surprise! Artigeardit dukkede pludselig op til Lamins show. (Foto: Jesper Grønnemark/Red Bull Media House)
Dynamisk duo: Lamin og Artigeardit. (Foto: Samy Khabthani/Red Bull Media House)
Fouli sætter gang i festen på Vesterbrogade. (Foto: Jesper Grønnemark/Red Bull Media House)
Udsigten fra den gigantiske dj-pult. (Foto: Jesper Grønnemark/Red Bull Media House)
Den svenske rapstjerne Adaam. (Foto: Samy Khabthani/Red Bull Media House)
ENDELIG! SOLSKIN!! (Foto: Samy Khabthani/Red Bull Media House)
D1ma hilser på publikum. (Foto: Samy Khabthani/Red Bull Media House)
Så skal der fandme laves nogle TikToks: D1ma havde et helt hold dansere med. (Foto: Jesper Grønnemark/Red Bull Media House)
Icekiid flasher smilet. (Foto: Samy Khabthani/Red Bull Media House)
God energi på første række foran scenen. (Foto: Samy Khabthani/Red Bull Media House)
Sivas gav aftenens sidste koncert. (Foto: Samy Khabthani/Red Bull Media House)
Sivas på hjemmebane i Kbhavana. (Foto: Samy Khabthani/Red Bull Media House)
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af