Pinds Roskilde Festival-koncert blev reddet af vejret – men nok ikke lige på den måde, du regner med

Pinds Roskilde Festival-koncert blev reddet af vejret – men nok ikke lige på den måde, du regner med
Pind på Roskilde Festival. (Foto: Bo Källberg/Soundvenue)

Klokken var et par minutter over otte, da Pind fik en lys idé: Efter en halv time med stemningsfulde, men lige lovligt afdæmpede rapsange, var det tid til at »skrue lidt op«.

Det var han ikke den eneste, der syntes var en god plan. For næsten i samme sekund, som den unge danske rapper skiftede til et mere festligt spor med Benjamin Hav-samarbejdet ’Hurra’, spillede vejrguderne deres greatest hits.

Først store, fede regndråber. Derefter apokalyptiske byger, torden og lynnedslag af så dramatisk karakter, at hele pladsen holdt vejret.

Det var en perfekt meteorologisk kulisse til de mere elektroniske og festlige dele af Pinds katalog.

I sådan en situation ville man måske forvente, at publikum løb til nærmeste semisikre halvtag. Det var der også en del, der gjorde. Men størstedelen blev og dansede regndans, da ’Indlæg’ bragede gennem stormen.

Hvilket var en smule heldigt for Pind. For selv om han havde leveret en sikker vokal og havde et stærkt liveband med, så havde han – med få undtagelser – ikke skabt store, euforiske øjeblikke på Countdown-scenen.

Pind på Roskilde Festival. (Foto: Bo Källberg/Soundvenue)

’Avalon’ viste, at han faktisk er stærk, når han tør hæve stemme og skære igennem, og hittet ’Plastic’ blev til en af årets indtil videre største fællessange på Countdown.

Men ellers var rapperens levering en smule snøvlet, som om han var i et musikstudie og ikke på en festivalscene.

Det her var ikke en dårlig koncert. Men den var heller ikke vildt mindeværdig. Altså lige indtil en storm af bibelske dimensioner – og et exceptionelt publikum – gjorde en solid optræden til et ret specielt koncertminde.

Pind. Koncert. Roskilde Festival, Countdown.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af