Robert Plant og Alison Krauss gav Roskilde Festival en opvisning i, hvordan lige børn leger bedst

Robert Plant og Alison Krauss gav Roskilde Festival en opvisning i, hvordan lige børn leger bedst
Robert Plant på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

Det er altid livsbekræftende, når to kunstneriske åndsfæller finder sammen og får det bedste frem i hinanden. Hvilket var tilfældet ved koncerten med Alison Krauss og Robert Plant på Arena, hvor den amerikanske countrystjerne og den britiske rockløve gav en glimrende opvisning i, hvordan lige børn leger bedst.

Ligesom ved Plants sidste besøg på samme scene på Roskilde Festival i 2019 var de store sange fra bagkataloget omarrangeret til det aktuelle kunstneriske udgangspunkt. Og med henblik på sin vokale medkombattants baggrund i country var det et både sympatisk og velfungerende træk at gøre Led Zeppelin-klassikeren ‘Rock’n’Roll’ til en decideret bluegrass-sang med fiol som et af de fremtrædende instrumenter.

Alison Krauss på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

Her følte Krauss sig tydeligvis på hjemmebane, ligesom hun trådte i forgrunden under en betagende ‘Trouble with My Lover’.

Selvom det nærmest var selvfølgeligt, at Robert Plant som en af rockhistoriens mest ikoniske stjerner høstede bifald, så teltdugen løftede sig, når han lagde stemmebåndet i det velkendte leje fra Led Zeppelins storhedstid, tog det ingenlunde stjerneglansen af Krauss.

Tværtimod var det smukt at bevidne ligeværdigheden mellem de to i store sange som ‘The Battle of Evermore’ og ‘Please Read the Letter’, som desuden nød godt af Krauss’ evner som violinist.

Sådanne gribende stunder gjorde, at man tilgav parret, når de i andre øjeblikke, heriblandt ‘Quattro (World Drifts In)’ og ‘Fortune Teller’, gik til det rustikke materiale med en lige vel magelig og tilbagelænet attitude. 

Robert Plant & Alison Krauss. Koncert. Roskilde Festival, Arena.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af