Roskilde Festival: End ikke seks sambatrommeslagere kunne overgå Dayyanis energi

Roskilde Festival: End ikke seks sambatrommeslagere kunne overgå Dayyanis energi
Dayyani på Roskilde Festival. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

Væbnet med en koklokke og campingområdets mest selvsikre smil sluttede Dayyani sig til sit band på Countdown.

Introen med fuld smæk på den tyrkiske guitar, de to korsangere og en tung rytmesektion havde allerede varslet, at det 23-årige poptalent fra Aarhus ville levere et stort show, og langt hen ad vejen levede koncerten op til det høje (og ikke mindst højenergiske) niveau, vi det seneste år har oplevet på Dayyanis stærke singler.

Hendes cocktail af 00’er-pop og -r’n’b á la Destiny’s Child tilsat mellemøstlige klange er både original og skudsikkert leveret, og koncerten understregede, at det ikke mindst er Dayyanis store vokaltalent, som bærer projektet hjem.

Det var vidunderligt at høre hendes helt lyse, sårbare leje på a cappella-introen til den sexede ’Casual’, imens leveringen på knaldperlerne ’Someone Else’ og ’Up and Down’ omvendt overbeviste om Dayyanis sikre timing og fraseringer.

Dayyani på Roskilde Festival. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

På sidstnævnte nummer fik bandet selskab på scenen af en gruppe generte sambatrommeslagere fra Dayyanis gamle ungdomsklub. Indslaget var mere sjovt end givende for energien midt på scenen, men skruede ikke desto mindre yderligere op for blusset under hovedpersonens dansetrin.

Trin, der undervejs i koncerten også inkluderede et Britney-inspireret dansemedley med korsangerne og en udbygget hoftevrikkende outro på hittet ’My Shit’.

Flere nye sange, herunder et rocket nummer næstsidst i settet med betagende, forvrænget vokal, løftede koncerten fra underholdende til en dragende introduktion til en af landets mest lovende, unge popmusikere.

Dayyani. Koncert. Roskilde Festival, Countdown.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af