Roskilde Festival: Årets must see-koncerter ifølge Soundvenues anmeldere

Roskilde står endelig for døren, og Soundvenue kommer til at dække festivalen massivt med mere end 60 koncertanmeldelser. Her fortæller vores ti Roskilde-anmeldere om deres personlige must see-koncert på årets festival.
Roskilde Festival: Årets must see-koncerter ifølge Soundvenues anmeldere
Phoebe Bridgers på Coachella, 2022. (Foto: Scott Dudelson/Getty Images)

Malthe Hjort vælger …
Phoebe Bridgers

»Det er med blødende hjerte, at jeg opfordrer til at skippe Baby Keem, men når man overlapper med indiedarlingen Phoebe Bridgers, er der simpelthen ingen vej uden om. Bridgers er med sine prominente musikalske samarbejder og sit flair for meme-kultur efterhånden blevet lidt af en institution i populærkulturen, men vi må endelig ikke glemme, at Bridgers har mere end nok talent til at retfærdiggøre sin nyfundne stjernestatus. 2020’s ’Punisher’-album var et dystopisk singer/songwriter-mesterværk, og hendes perfekt timede midnatskoncert bliver intet mindre end magisk. Men kom i god tid – jeg forestiller mig, at der bliver pakket ved Avalon-scenen«.

Phoebe Bridgers: Torsdag 30. juni, kl. 23.30 – Avalon

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Martin Gronemann vælger …
Haim

»Jeg græd salte tårer i festivalernes annus horribilis 2020, da det nåede at blive offentliggjort, at Haim var programsat til Orange Scene, før Roskilde Festival altså blev aflyst. Enorm er således glæden over, at de charmerende søstre både er tilbage på årets plakat og igen er blevet tildelt den plads på festivalens største scene, som deres format berettiger til. Med det forrygende album ‘Women In Music, Pt. III’ stadig frisk i hukommelsen og den helt særlige stemning, som kendetegner de tidlige aftenkoncerter på Orange, er der udsigt til et stort og varigt festivalminde«.   

Haim: Lørdag 2. juli, kl. 19.30 – Orange

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jennifer Frydensbjerg Lehmann vælger … Slayyyter

»Slayyyter er måske et af de bedste nye bekendtskaber, der er kommet ud af min ellers mere eller mindre ufrugtbare TikTok-besættelse de sidste par år. Amerikanske Catherine Garner rummer alt det bedste fra popkollegaerne Charli XCX og Kim Petras, og jeg glæder mig usandsynligt meget, til hun indtager Gloria torsdag nat. Jeg forventer EDM og klubstemning på numre som netop TikTok-hittet ‘Mine’ og ‘Troubled Paradise’ og fuld hyperpop-smadder som på den seneste single ‘HATEFUCK’, hvor intet mindre end den russiske protestgruppe Pussy Riot gæster. Oh me, oh my det bliver en fest«.

Slayyyter: Torsdag 30. juni, kl. 01.45 (natten til fredag) – Gloria

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kristian Karl vælger …
Tyler, The Creator 

»Jeg har før brokket mig over årets hiphopprogram på Roskilde, men den her booking er svær at være sur over. Tyler, The Creator er gået fra at starte et af 2010’ernes største musikalske ungdomsoprør med Odd Future til at blive en musikalsk altædende artist, der giver plads til både flydende seksualitet og følelsesmæssig kompleksitet. Især hans seneste tre album – ’Flower Boy’, ’Igor’ og ’Call Me If You Get Lost’ – har været karrieredefinerende. Plus, så har jeg hørt fra en kollega, der så ham på Primavera tidligere i år, at det nye liveshow skulle være fuldstændig fantastisk«.

Tyler, The Creator: Fredag 1. juli, kl. 22.00 – Orange

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Henrik Reinberg Simonsen vælger … Mitski

»Jeg så Mitski sidst på Ideal Bar i København, da hun turnerede med gennembrudsalbummet ’Puberty 2’. Allerede dengang var entusiasmen tydelig hos publikum, men fremmødet trods alt overskueligt på den lille scene på Enghavevej i København. Koncerten ligger år tilbage, men jeg husker en vis distance fra den lille kvinde med det kæmpestore sangskrivningstalent«. 

»Hun virker muligvis uudgrundelig, kompliceret og utilnærmelig både i sine sangtekster og på scenen. Men Mitskis alternative poprock rummer også en påtrængende inderlighed og en adgang til de helt store følelser. Det bliver fedt at bevidne hendes stigning i graderne på den næststørste scene Arena, hvor kæmpenummeret ’Nobody’ sandsynligvis har sluttet sig til setlisten. Må det store telt blive tætpakket med andre festivaludsultede neurotikere«. 

Mitski: Fredag 1. juli, kl. 16.00 – Arena

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rasmus Junge vælger …
Sky Ferreira

»Sky Ferreiras karriere ligner en spiralslynget nedtursfortælling: Castet i en ung alder som pop-starlet, men med en trodsighed i forhold til mainstreamen, som var medvirkende til, at debutalbummet ’Night Time, My Time’ (2013) kun gik top-50 i hjemlandet. Siden 2015 har hun arbejdet på opfølgeren ’Masochism’, der (måske) udkommer i år. I mellemtiden er debutens blanding af noir-synth, poppunk og dødsdisco blevet revitaliseret af navne som Olivia Rodrigo og Billie Eilish – så måske er tiden nu mere moden til hende. Den majestætiske nye single ’Don’t Forget’ giver i hvert fald håb om, at hun kan rejse sig fra asken«.

Sky Ferreira: Torsdag 30. juni, kl. 15.00 – Avalon

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Marie Ulrich Østergaard vælger … Eee Gee

»Der er ikke meget vækstlag over store dele af årets vækstlagsprogram – sjældent har det budt på så mange musikalske muskler, fra Brimheim til Dopha. Alligevel er det denne vinters danske albumdebutant Eee Gee, som jeg ser allermest frem til. ‘Winning’ levede helt op til det høje niveau fra de alsidige singler med sine uhøjtidelige skildringer af (selv)forelskelse, skabertrang og ensomhed, gennemsyret af Emma Grankvists karisma og humor. Hendes sangskrivning, der kanaliserer americana, pop og country, lyder mere af højsommersol end februarfrost, og jeg forventer, at Eee Gee og Dyrskuepladsen vil indgå i en af Roskilde-ugens mest smittende symbioser«.

Eee Gee: Mandag 27. juni, kl. 21.00 – Countdown

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Morten Kildebæk vælger …
Rae Sremmurd

»For et halvt år siden genopdagede jeg (som den eneste?) brødreduoen Rae Sremmurd på Spotify. Og ved du hvad, Swae Lee og Slim Jxmmis skiftevis autotune-poppede og trappede hiphopunivers er kun blevet bedre med tiden. Særligt det måske lidt overmodige triple-album ’SR3MM’ fra 2018 indeholder faktisk virkelig mange bangers med catchy hooks, minimalistiske bars og hård bas. Nu glæder jeg mig utroligt meget til en sjov og sikkert lidt for vild hiphopfest på Arena, hvor man uden skam kan råbe med på ’No Type’ og ’Swang’«.

Rae Sremmurd: Lørdag 2. juli, kl. 23.00 – Arena

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sune Anderberg vælger …
Chvrches

»Av, det er virkelig sent. Men måske bliver koncerten med Chvrches en af de der lykkepiller af synthpop, som går lige i blodet. Akademikeren Lauren Mayberry har tidligere indrømmet, at hun havde vanskeligt ved at udfylde rollen som frontfigur. Især live. Men noget tyder på, hun er vokset som performer, efter hun konstruerede en horror-persona i forbindelse med Chvrches’ seneste album, ’Screen Violence’. Mindre Mayberry, mere final girl. Jeg krydser fingre for ekstatisk blodrus«.

Chvrches: Fredag 1. juli, kl. 02.00 (natten til lørdag) – Arena

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Niels Jul Bruun vælger …
Tobias Rahim

»Jeg kan ikke forestille mig andet, end at Roskilde 2022’s mest euforiske øjeblik bliver, når Tobias Rahim og Andreas Odbjergs ‘Stor mand’ sætter ind for et fyldt Arena-telt. Det er trods alt sjældent, at et nummer kan få et så vedvarende tag i folk, som monsterhittet (tør man sige kommende evergreen?) fra sidste år har det. Læg til det, at Rahim efterhånden også har fået en håndfuld andre hits, og så ved jeg godt, hvad jeg skal lave torsdag kl. 14.00«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af