Roskilde-anbefalinger: De her talenter skal du se på festivalen søndag, mandag og tirsdag

Roskilde Festival er endelig i gang, og lineuppet i de indledende dage med vækstlagsnavne er ualmindeligt stærkt.
Roskilde-anbefalinger: De her talenter skal du se på festivalen søndag, mandag og tirsdag
Brimheim til Soundvenue INPUT. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)

Vi har ventet i mange år på Roskilde Festival, men nu ruller toget igen!

På onsdag starter hovedprogrammet, men søndag, mandag og tirsdag er der et spækket program med spirende kunstnere, der spiller på de to vækstlagsscener Rising og Countdown.

Koncerterne på disse to scener varer typisk blot omkring 45 minutter, og størstedelen af kunstnerne er danske – men der vil også være nogle få navne fra Norge, Sverige, Island og Færøerne.

Genremæssigt spænder det fra balkanjazz og black metal til reggaeton og indiepop – så med andre ord er der lige så meget sonisk diversitet som på hovedprogrammet.

Mange kunstnere, der sidenhen er blevet store stjerner, har gennem tiden gjort Roskilde-debut som en del af vækstlagsprogrammet. Vi tæller blandt andre The Minds of 99, Artigeardit, Mø, Phlake og Jada. Med andre ord er der her mulighed for at opleve nogle af landets helt store kommende stjerner, mens de stadig er relativt små.

Her anbefaler vi fem koncerter til hver af de tre vækstlagsdage – vi kunne have anbefalet flere, for programmet er ualmindeligt stærkt, men man er jo nødt til at begrænse sig.

Og så har vi prøvet at undgå overlap, så du rent faktisk kan få set alt, vi anbefaler her.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Søndag 26. juni

Du skal selvfølgelig stå klar til den første Roskilde Festival-koncert i tre år! Den bliver leveret kl. 14.00 på Rising af den inderlige indierock-singer/songwriter Reveal Party. Hendes sårbare sangskrivning er dejligt let at tage og føle på, også selv om hun behandler mange tunge emner.

Så snart Reveal Party er færdig, har du et kvarter til at smutte over til Countdown-scenen. Her træder soveværelsespop-sensationen Mina Okabe på scenen kl. 15.00. Hun skal nok sørge for varme og intimitet – og ikke mindst fællessang, når vi når til hittet ‘Every Second’.

Når det bliver tidlig aftentid, kan man møde en af landets største soulstemmer. Kl. 18.00 får Countdown nemlig besøg af amerikanske (men dansk-bosiddende) Jeuru, der for nylig gav en pragtopvisning til Soundvenue INPUT-festivalen, hvor den stod på både et ikonisk look, godt med scenetække og ikke mindst en bragende stemme. Og det er om at blive ved den scene bagefter, for allerede 19.30 er det tid til popstjerneskuddet Dayyani, der også storimponerede på Soundvenue INPUT samme weekend.

Den ideelle afslutning på dagen sker kl. 23.00 på Rising-scenen. Her kommer søsterduoen Prisma forbi med deres ihærdige, insisterende rockfræsen og velklingende vokalharmonier. De er fuldkommen fantastiske live og burde ruske godt op i campingområdet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mandag 27. juni

Mandag starter meget som søndag: Med en følsom indie-singer/songwriter, der udforsker både hårde emner og spændende soniske teksturer. Kl. 14.00 på Rising-scenen er det nemlig Barbro, der stille og roligt skal vække os til live igen. Det er vi ikke i tvivl om, at de nok skal gøre med maner, for deres debut-ep var godt nok vellydende.

Derefter går turen til Countdown, hvor to spirende danske acts på hver sin måde skal få os til at bevæge kroppen. Først er der kl. 15.00 Bathsheba, der med sin skarpe, syng-med-venlige popmusik opildner til, at vi alle sammen danser og hopper. Og kl. 16.30 på samme scene er det tid til den rowdy hiphoptrio Shooter Gang, der med deres hårdkogte drill-beats og aggressive vokaler nok skal sætte gang i en moshpit eller to.

Vores næste anbefaling er lidt senere ude på aftenen – men fortsat på Countdown. Kl. 21.00 er det nemlig tid til følsomme, inderlige og små-barokke indiepopsange fra stortalentet Eee Gee, der stod bag en af vores yndlingskoncerter årets på Spot Festival.

Bagefter bliver du bare foran Countdown – så skal du nemlig se, hvad Danmarks største nye hyperpop-talent (samt Barbros tidligere bandfælle og fortsatte samarbejdspartner) har at byde på. Kl. 23.30 er Debbie Sings nemlig klar til at vælte scenen i smadder med sine hektiske elektroniske beats og forvrængede vokaler.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tirsdag 28. juni

Der er selvfølgelig også god musik tidligt på eftermiddagen tirsdag, men vores første must-see den dag er kl. 17.00 på Rising. Her spiller Afskum, der stadig ikke har udgivet ét eneste nummer – vi fangede ham dog på årets Spot Festival, og der præsenterede han en rigtig unik aggressiv synthpoplyd, mens han markerede sig som et godt bud på landets næste store gennemtrængende liveperformer.

Du skal blive ved Rising, når Afskum er slut, for derefter er det tid til mere synthpop med en vidunderlig frontmand. Kl. 18.30 indtages scenen nemlig af Fraads-producer David Engelbrecht og Glød-forsanger Søren Gade, der tilsammen udgør new wave-gruppen Blikfang. Og Rising-scenen fortsætter med at levere kvalitet derfra – kl. 20.00 er det nemlig tid til Danmarks (nogenlunde) nye altrock-stjerneskud, den uforlignelige Brimheim.

Når vi rammer de sene aftentimer, vil vi anbefale at vende snuden mod Countdown. Først får vi et popshow af højeste kaliber, når Dopha fra kl. 21.00 spiller sine melodiøse skæringer, der ofte bliver mere rockede i liveudgaverne.

Derefter får scenen internationalt besøg, og hvis du kan lide seksuelt eksplicitte kunstnere som Peaches, Kim Petras og Cupcakke, skal du absolut blive til kl. 22.30, når Countdown overtages af svenske Cobrah.

Cobrah er allerede ved at slå godt igennem uden for sit hjemland, blandt andet gennem samarbejder med Yeule, Umru og førnævnte Cupcakke – efter Roskilde-koncerten vil hun formentlig også være på danskernes læber.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af