Beach Bunnys feministiske poprock er den håndsrækning, der er brug for, når patriarkatet bliver for meget

Den amerikanske kvartet har i flere år imponeret med iørefaldende melodier og skarpe tekster. På fredag udgiver Beach Bunny deres andet album, som du helt klart skal tjekke ud.
Beach Bunnys feministiske poprock er den håndsrækning, der er brug for, når patriarkatet bliver for meget
Beach Bunny. (Foto: PR)

ANBEFALING. Du har lige haft en interaktion med en mand, der er en fucking idiot. Faktisk var han så uforskammet, at han sagtens kunne risikere at ødelægge din dag.

Du har lyst til at stikke noget vred musik i ørerne, så du kan føle, at der er nogen, der deler dine følelser. Men du ender bare med at blive endnu mere vred, når du endnu en gang sætter gang i din punkplayliste, og alle punkrockernes snak om at vælte systemet er lige en lidt større mundfuld, end du kan klare her og nu.

Du har brug for noget, der kan gøre dig i bedre humør og få dig til at føle dig knap så magtesløs.

Du har brug for nogen, der kan synge ind i dit øre, at de har oplevet det samme, og at de ikke vil finde sig i det. Og du har brug for nogen, der gør det til catchy popmelodier, der gør dig i bedre humør. Noget som er let at have kørende i hovedet, næste gang du selv har brug for at sige fra over for en klaphat.

Du har brug for Beach Bunny!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

På titelnummeret fra Beach Bunnys mesterlige 2021-ep ‘Blame Game’ italesætter den amerikanske powerpop-kvartet, hvordan kvinder gang på gang bliver bebrejdet for mænds sexistiske adfærd.

»Guess it’s my fault my body’s fun to stare at / sorry my clothes can’t keep your hands from grabbing«, synger forsanger Lili Trifilio i omkvædet, og det føles som om, at hun stikker et holdkæftbolsje lige i fjæset på hele patriarkatet.

På samme ep møder vi sange med titler som ‘Nice Guys’ og ‘Good Girls (Don’t Get Used)’, og det kræver ikke meget fantasi at gætte sig til, hvordan disse mon går i flæsket på samfundets kønsnormer.

Men bevares, Beach Bunny er ikke kun et feministisk projekt. Det er et outlet, hvor Lily Trifilio besynger sine oplevelser.

Det kan være en kærlig forelskelse, man prøver at holde hemmelig, men hvor man egentlig håber, at man bliver afsløret, så det kan blive til mere end blot en forelskelse – såsom på 2022-singlen ‘Entropy’, der peger frem mod det kommende album ‘Emotional Rescue’, der udkommer 22. juli.

Men det kan også være frustrationer over, hvordan samfundets skønhedsidealer presser Trifilio – og mange andre kvinder – ud i dårlige forhold til deres kroppe. Det er omdrejningspunktet for titelnummeret på ep’en ‘Prom Queen’ fra 2018, der sidenhen blev et stort TikTok-hit.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Alt dette sker pakket ind i fortrinsvis energiske popmelodier og sprælsk rockinstrumentation.

Det er en kende mere skramlet og upoleret end eksempelvis Haim, men det er en tand mildere og mindre støjende end din typiske post-Strokes/post-White Stripes-garagerock.

Vokalmelodierne (der ofte går lige i hjertet) er altid det vigtigste i lydbilledet, og den fornemste opgave for instrumenterne er at løfte Trifilios i forvejen ekspressive stemme.

Og hvilken stemme! Trifilio forstår om nogen at synge, så man kan mærke, at hvert eneste ord kommer fra hendes egne erfaringer på kød og blod. Netop derfor er hun en musikalsk følgesvend, der står klar, hvis man har brug for støtte i en hård hverdag.

Hun lyder som en, der er der for dig og ved, hvad du går igennem. Det er så ufatteligt rart.

Jeg har efterhånden fulgt Beach Bunny i nogle år, og jeg glæder mig helt afsindigt til at høre, hvad de disker op med, når de næste fredag er tilbage på albummarkedet med deres anden plade i fuld længde, ‘Emotional Creature’.

Men indtil da er der både debutalbummet ‘Honeymoon’ og hele fem ep’er at kaste sin kærlighed over. For ikke at tale om fremragende isolerede singler som ‘Sports’ og julesangen ‘Christmas Caller’.

For de uindviede vil jeg dog anbefale at starte med ‘Blame Game’-ep’en og så bevæge sig bagud derfra. Du har noget skidegod poprock i vente, hvis du endnu ikke er hoppet på Beach Bunny-toget.

Beach Bunny udgiver albummet ‘Emotional Creature’ 22. juli.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af