Roskilde Festival: AG Club tømte en ølbong på scenen under veloplagt hiphopfest

Roskilde Festival: AG Club tømte en ølbong på scenen under veloplagt hiphopfest
Publikum til AG Club på Roskilde Festival. (Foto: Bo Källberg/Soundvenue)

Halvvejs inde i AG Clubs koncert kunne man godt frygte, at showet derfra ville miste momentum. Allerede her valgte det amerikanske hiphopkollektiv nemlig at spille deres med afstand største sang, ’Memphis’.

Men imponerende nok formåede gruppen, der live består af rapduoen Jody Fontaine og Baby Boy samt en dj, ikke bare at holde det regnvåde publikum kørende – energiniveauet steg yderligere.

AG Clubs minimalistiske bangers, der minder om forbillederne ASAP Mobs tidlige lyd, passede umanerligt godt til Apollo-scenens lydsystem. Fra åbningstracket ’Columbia’ bragede den voldelige bas mod de forreste, moshpit-lystne publikummer.

Mere melodiske og langsomme sange som ’Hngover’ var omvendt lige ved at forsvinde i det bastunge lydbillede. Selv om rappernes levering var sikker, var det bestemt de vilde numre, som fungerede bedst live.

AG Club på Roskilde Festival. (Foto: Bo Källberg/Soundvenue)

Trods den simple lyd blev koncerten aldrig kedelig, fordi de to rappere var så veloplagte og charmerende værter. De reagerede løbende med råb, grin og stor spontanitet på publikums indfald, og det var umuligt ikke at lade sig rive med.

Mod slutningen af den nye single ’Kevin’ begyndte de for eksempel en lille frem-og-tilbage-freestyle, da Jody Fontaine spottede en ølbong på første række.

»Should I sip on that?«, rappede han på beatet, mens Baby Boy svarede tilbage: »You should sip on that!«.

Den dedikerede rapper tømte ølbongen på ægte campingmanér, og det blev hiphopfesten selvfølgelig ikke mindre vild af.

AG Club. Koncert. Roskilde Festival, Apollo.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af