Roskilde Festival: Ashnikko var voldsom og alt for meget – og det var meningen

Roskilde Festival: Ashnikko var voldsom og alt for meget – og det var meningen
Ashnikko på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

Ashnikko virker som typen, der gang på gang har fået at vide, at hun er mærkelig, og på et tidspunkt har sagt: ’Fuck it – så skal de få det mærkeligt!’.

Hun indtog Arena-scenen som en anime-figur, der var blevet suget ind i en Tim Burton-film, og leverede et grotesk, men overbevisende show.

Den amerikanske musiker og rapper smager i den grad af fremtiden og TikTok-generationens æstetik. Hun blander hyperpoppens fokus på hooks og hurtige belønninger med en Soundcloud-rappet tankegang, hvor droppet er midlet og energiudladningen målet.

Det mål blev nået allerede på andet nummer, ‘Stupid’, hvor Ashnikko fik publikum til at råbe introen, inden det hårde, punkede beat satte i gang.

Med kun en dj bagved hvilede showet på Ashnikko alene, der både dansede og rappede igennem og var helt til stede i sin optræden. På ‘Cry’ fik USA’s højesteret en sviner, mens lukkeren ‘Daisy’ var en regulær eksplosion.

Ashnikko på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

Men der var også plads til andet. Den Avril Lavigne-refererende ‘L8er Boi’ måtte startes forfra, fordi Ashnikko efter eget udsagn havde en »bad mental health day«. Og midt i det hele sang hun også den stille ‘Panic Attacks in Paradise’.

På den måde fremviste hun den forløsende vrede og den destruktive angst som to sider af samme sag. Aggressiviteten bar os igennem størstedelen af koncerten, men der var også plads til sårbarheden, hvilket bare gjorde de forløsende drops bedre.

For det var forløsende at blive indført i Ashnikkos skøre, mareridtsagtige univers, hvor man tør dyrke det fremmede og groteske.

Musikken var præget af uplacerbare, obskure, men inciterende synthlyde. Skærmen bag hende viste forskruede visuals med blækspruttearme og babyer med fire øjne, billeder fra de dybeste afkroge af internettet. Hendes egen tilstedeværelse var cyborg-agtig, bevægelserne overdrevne og maskinelle.

Og så var der selvfølgelig de meget ublu referencer til det kødelige – som i hittet ‘Deal With It’, hvor Ashnikko vil skifte sin sexpartner ud med en kanindildo, og videre til den idiotisk catchy ‘Slumber Party’, der snakker om cunnilingus og »hentai boobies«.

Det hele var voldsomt og alt for meget. Men det var lige præcis det, der var meningen.

Ashnikko. Koncert. Roskilde Festival, Arena.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af