William Torp har skrevet en helt igennem smuk sang med ‘Alene i vildmarken’ som inspiration

Den danske singer/songwriter kombinerer jordnære følelser med en stemning af rå natur. Hans seneste to singler er lovende smagsprøver på en kommende debut-ep.
William Torp har skrevet en helt igennem smuk sang med ‘Alene i vildmarken’ som inspiration
William Torp. (Foto: PR)

ANBEFALING. Naturen er rimelig vild. Smuk og barsk. Nogle gange decideret ubarmhjertig. Det kan alle, der har set ’Alene i vildmarken’ i hvert fald skrive under på.

DR’s overlevelses-reality sætter de mest jordnære menneskelige følelser overfor naturens vilde kræfter, og dét forhold kan man faktisk også bruge til at beskrive danske William Torps musik.

Den danske singer/songwriter har først og fremmest hjertet helt uden på uldsweateren – eller i dette tilfælde; den lidt mere fashionable outdoor-vest, vi er jo i 2022. Der bliver kigget indad.

Men samtidig vækker musikken en stemning, der emmer af ’det fri’. Brusende floder, velvoksne grantræer, fuglekvidder.

Hør bare hans nye single ’Still U’r All I’m Thinking About’; det er folkrock med luft under vingerne, klaver i vinden og guitarer, der fortæller historier rundt om bålet. Og så er sangen rent faktisk inspireret af ’Alene i vildmarken’!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Da corona stadig var en ting, var jeg en uge i isolation med mine to daværende roomies. Vi så rigtig meget ’Alene i vildmarken’, og det var det, der startede lejrbålgnisten til den kommende single. Jeg blev grebet af naturens vilde og rå stemning og kunne samtidig ikke lade være med at tænke, at deltagerne i høj grad bare forsøgte at bevise noget overfor familie, venner eller måske en ekskæreste«, fortæller William Torp i en pressemeddelelse om sangen, hvis melankolske grundtone formidler følelsen af savn.

Torp er selverklæret inspireret af navne som Bon Iver, The War on Drugs og Big Thief, og især førstnævnte spøger i mere end baggrunden af den danske sangskriver musiks – særligt på den nye single og den endnu mere intime og nærgående forgænger ’So Yeah, Love’s Gonna Fade’.

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at inspirationen ikke er markant – tag bare den lidende levering af linjen »when you broke the news« på ’So Yeah, Love’s Gonna Fade’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Men inspirationen fra forbillederne kammer ikke over. Den overdøver ikke det nye produkt. Det er sangene simpelthen for smukke til.

William Torp er en del af det kreative kollektiv Dummy Collective sammen med blandt andre Veiles og Soon.

Den nye single ’Still U’r All I’m Thinking About’ deler også navn med hans kommende debut-ep, der udkommer 28. oktober.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af