Instagram indskrænker Kanye Wests profil efter kontroversielle opslag – han svarer igen på Twitter

Instagram indskrænker Kanye Wests profil efter kontroversielle opslag – han svarer igen på Twitter
Kanye West. (Foto: Scott Dudelson/FilmMagic)

Over weekenden måtte Instagram skride ind og slette en række opslag fra Kanye Wests profil på det sociale medie.

Det skriver Variety, der har været i kontakt med moderselskabet Meta, som bekræfter, at platformen har måtte indskrænke Wests muligheder for at poste, kommentere og sende beskeder på Instagram i henhold til deres regelsæt.

Det fremgår ikke, præcis hvilke opslag der har været i konflikt med Instagrams regler for hadtale og krænkelser. Noget tyder dog på, at der er tale om et screenshot, West delte, af en samtale med Diddy, som blev stemplet som antisemitisk af en række jødiske rettighedsgrupper.

West har selv svaret på tiltalen ved at rykke over på Twitter. Her skrev han blandt andet: »Jeg er en smule søvnig her til aften, men når jeg vågner, går jeg i alarmberedskab tre mod jøder. Det sjove er, at jeg faktisk ikke kan være antisemitisk, fordi sorte mennesker rent faktisk også er jøder. I folk har leget med mig og forsøgt at blackliste alle, der er imod jeres agenda«.

Dette tweet er siden blevet fjernet for brud på Twitters regelsæt. Det afholdt dog ikke Elon Musk, der er undervejs med en milliardaftale om at opkøbe netop Twitter, fra at byde West velkommen til platformen.

Det skete i kommentarsporet til et opslag, hvor West tilsyneladende langer ud efter Mark Zuckerberg, som ejer Instagram.

Wests kontroversielle opslag på sociale medier kommer efter en turbulent tid, hvor han blandt andet er blevet kritiseret af store skikkelser i mode- og musikverdenen for at have haft en »White Lives Matter«-trøje på under modeugen i Paris.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af