Kanye West sagsøgt for milliardbeløb af George Floyds familie

Kanye West sagsøgt for milliardbeløb af George Floyds familie
Kanye West. (Foto: Robin Marchant/Getty Images)

Kanye West risikerer at betale over en milliard kroner i erstatning til George Floyds efterladte efter kontroversielle kommentarer fremsat i podcasten ‘Drink Champs’.

West er blevet sagsøgt af Floyds familie for 250 millioner dollars, svarende til godt 1,9 milliarder kroner. Det skriver The Guardian.

Søgsmålet kommer efter, at West i ‘Drink Champs’-podcasten fejlagtigt påstod, at George Floyd ikke blev dræbt af politibetjenten Derek Chauvin, som blev dømt for mordet på Floyd, men i stedet døde af en fentanyl-overdosis.

»Jeg så George Floyd-dokumentaren, som Candace Owens delte. De ramte ham med fentanyl. Hvis du ser efter, kan du se, at mandens knæ slet ikke var på hans hals på den måde«, siger West i podcasten.

I en udtalelse fra advokatfirmaet Witherspoon Law Group på vegne af familien lyder det:

»Hr. Floyds dødsårsag er afklaret gennem beviser fremlagt i domstolene under de kriminelle og civile retssager, der var resultatet af hans alt for tidlige og forfærdelige død. Ikke desto mindre har du ondsindet fremsat udtalelser, der er unøjagtige og ubegrundede, hvilket har gjort skade på Mr. Floyds eftermæle og hans familie«.

Under retssagen mod Chauvin kom det frem, at der var rester af fentanyl i Floyds blod. En retsmediciner fastslog dog, at der ikke var nok i Floyds system til, at han kunne være død af det.

I løbet af den tre timerlange ‘Drink Champs’-podcast fremsatte West også en række antisemitiske udtalelser. Han angreb også folk som Kim Kardashian og Pete Davidson. Det skriver The Guardian. Interviewet er siden blevet fjernet fra YouTube.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af