Pioner bag ny technoklub i København: »Det bliver et kompromisløst sted«

Han har med klubben Ved Siden Af været med til at revolutionere nattelivet i hovedstaden og skabe en tryggere oplevelse for gæsterne. I denne uge rykker Sebastian Ayala Henriksen ind i større, sagnomspundne lokaler og åbner natklubben Den Anden Side.
Pioner bag ny technoklub i København: »Det bliver et kompromisløst sted«
Sebastian Ayala Henriksen fra Et Andet Sted. (Foto: Morten Bentzon)

Nye tider er på vej for Københavns undergrundstechnomiljø. Fredag aften åbner Den Anden Side – en ny, stor technoklub. Den er efterfølgeren til den særegne natklub Ved Siden Af, der siden 2018 har spillet en afgørende rolle for revolutionen af byens natteliv og har vendt det internationale elektroniske musikmiljøs øjne mod byen.

For få uger siden lukkede Ved Siden Af dørene i for sidste gang, og eventyret forsætter i nye historiske lokaler.

Sebastian Ayala Henriksen, der er en del af holdet bag, lover, at vi nu får en bedre og større natklub:

»I de sagnomspundne lokaler under Palads-biografen, der husede Nordens måske første og største disco- og rockklub ’Daddy’s Dance Hall’ i 70’erne og 80’erne, åbner vi den nye natklub med navnet Den Anden Side. Jeg har beskæftiget mig med night life i snart 16 år, og jeg kan ikke se noget, der skulle trække det nye sted ned i forhold til ’Ved Siden Af’. Det er kun et upgrade og intet andet«, fortæller Sebastian Ayala Henriksen.

Den nye adresse er Axeltorv 5, der i Daddy’s Dance Hall-tiden bød på koncerter med blandt andre Sex Pistols og Iggy Pop. I nyere tid har lokalerne huset mainstream-natklubber som Panama Natklub og Medusa. Men nu rykker undergrunden ind.

Den nye klub bliver tredje kapitel i ’sagaen’, som Sebastian Ayala Henriksen og hans kollegaer startede i 2017 med techno-hulen Et Andet Sted på Grøntorvet i Valby.

Året efter flyttede de ind i dunkle lokaler på Vesterbrogade og åbnede Ved Siden Af, der ved at insistere på en nultolerancepolitik over for diskrimination og krænkelser, satte nye standarder for, hvordan man kunne drive en natklub med fokus på diversitet, repræsentation og grænseoverskridende adfærd.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ved Siden Af har været vigtig den elektroniske undergrund ved at fungere som en fast, intim technohule, der hver weekend kunne åbne op for to svedende dansegulev med internationale dj’s og især også lyden af den hurtige københavnske techno præsenteret af lokale musikaktører som FastForward, Kulør og BunkerBauer.

Men ikke alt ved Ved Siden Af var perfekt. Og med lanceringen af Den Anden Side regner folkene bag med at få endnu bedre styring på alle aspekter af klubben, fortæller Sebastian Ayala Henriksen. De skal blandt andet selv stå for baren nu.

»Klubben kommer til at hænge mere sammen og være helt igennem drevet af de samme gode mennesker, som har de samme visioner, for hvad et kulturbåret natteliv indebærer. Det bliver et kompromisløst sted i modsætning til ’Ved Siden Af’, som ofte har været et kompromis mellem flere forskellige interesser«, siger Sebastian Ayala Henriksen og fortsætter:

»Der er flere midler til at booke musik fra nær og fjern, så vi med sikkerhed kan præsentere en knivskarp musikprofil hver fredag og lørdag året rundt. Og så bliver det nye sted mere tilgængeligt i og med, at vi kommer til at have en billigere entrépris og bedre bar, end hvad der var på Ved Siden Af«.

Natklubbens ambition er også at udvide konceptet, sådan at klubbens store og eneste dansegulv skal kunne rumme andet end dans – såsom talks, kunst og performances. Men Sebastian Ayala Henriksen garanterer, at værdierne og politikken forbliver den samme.

Ved Siden Af var en af de første aktører i nattelivet i København til at indføre en eksplicit safer space-politik, et regelsæt som sammen med tryghedsskabende personale, havde til formål at forme en tryggere kluboplevelse for gæsterne, der særligt har været minoriteter.

Klubben gjorde blandt andet brug af en hård udvælgelse af gæsterne i køen, klistermærker over telefonens kameraer og regler, som blandt lød, at det ikke var tilladt at antage andre gæsters pronominer samt at stirre og røre på andre uden tilladelse.

Initiativerne var først unikke for Ved Siden Af, men igennem årene har de spredt sig til andre dele af nattelivet og natklubber som Jolene, Baggen og Rust.

Det arbejde tager klubben med ind i kælderen under Palads på Den Anden Side, der med sine 666 kvadratmeter har plads til omtrent en tredjedel flere mennesker end den tidligere klub.

Flyer for denne uges Grand Opening Galla.

»Det er det samme klientel, vi gerne vil have ind, men forhåbentlig kommer der også med en masse nye gæster«, siger Sebastian Ayala Henriksen«.

Han er ikke bekymret for, at de større lokaler og den udvidede publikumskapacitet kan komme til at gå ud over trygheden og stemningen på klubben. Faktisk tror han på, at det lige frem forholder sig omvendt«, siger han:

»På Ved Siden Af har vi oplevet, at der også er mange, der har fravalgt det, fordi det har været de her meget små stramme lokaler med meget lavt til loftet og en meget usikker måde at komme ind på klubben ­– altså gennem området foran Old Irish Pub og Proud Mary. Derfor har Ved Siden Af været stedet for dem, der virkelig har haft brug for det. Det forventer jeg bliver anderledes på Den Anden Side, der bliver mere tilgængelig og med mere plads til at trække vejret«.

Den Anden Side holder Grand Opening Galla fredag og lørdag med lokale navne som Anastasia Kristensen, Peachlyfe og DJ Ibon.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af