Queens of the Stone Age viste, at rocken så sandelig stadig kan samle Roskilde Festival om gnistrende guitarmusik

Queens of the Stone Age viste, at rocken så sandelig stadig kan samle Roskilde Festival om gnistrende guitarmusik
Queens of the Stone Age på Roskilde Festival. (Foto: Bo Källberg/Soundvenue)

Det var tydeligt allerede fra sekundet, koncerten gik i gang: Queens of the Stone Age var ganske enkelt kommet for at levere varen.

Hittet ‘No One Knows’ fik øjeblikkeligt tændt op for publikums mærkbare begejstring. Da det blev efterfulgt af ‘The Lost Art of Keeping a Secret’, hvor Josh Homme virkelig havde fået varmet stemmen op, var vi ligesom i gang.  

Det var tydeligt, at både dem på scenen og dem nede foran var totalt i sync.

Den karismatiske frontmand har ofte været i sine følelsers vold, og denne aften overøste han publikum med oceaner af kærlighed og good vibes. Der blev takket på dansk flere gange ligesom han bekendtgjorde kærligheden til Roskilde.

Det blev også til en gevaldig opsang stilet mod en sikkerhedsvagt, som tilsyneladende ikke var helt med på at nogle blandt publikum satte sig op på skuldrene af hinanden.

»Hør her! Du arbejder for mig i aften«, lød den kontante udmelding fra Homme inden han fulgte op med endnu en hjertevarm opfordring til at vi selvfølgelig passer på hinanden også selvom vi lader os rive med af stemningen.

Og det var svært andet med en så effektiv sætliste, der lod alle gruppens adelsmærker funkle i nattemørket.

Queens of the Stone Age på Roskilde Festival. (Foto: Bo Källberg/Soundvenue)

Højdepunkterne talte både ‘Go With the Flow’, en uptempo ‘Emotion Sickness’ og ‘The Way You Used to Do’ med det blændende guitarparløb mellem Homme og Troy Van Leeuwen. En perfekt eksekveret masterclass i ørkenrock, som Queens of the Stone Age er spydspidser for.

‘Make It Wit Chu’ kørte i sit vanligt sexede groove og fik sat gang i de vuggende kroppe ligesom veloplagte Homme dirigerede fællessang, hvor skiftevis kvinderne og mændene blandt publikum fik den gjaldende a capella-tjans.

En massiv og ligeledes overbevisende ‘Song for the Dead’ lukkede seancen og sendte os mætte og tilfredse videre ud i natten.

I en artikel for nylig her på sitet skrev min kollega Kristian Karl, at rocken risikerer at blive reduceret til et randfænomen på Roskilde Festival.

Og selvom deres triumfer på Orange Scene muligvis ligger bag dem, viste Queens of the Stone Ages koncert på Arena sent onsdag aften, at rocken fortsat har relevans i Roskilde Festivals program og sandelig også stadig kan samle en talstærk forsamling med hunger efter gnistrerende guitarmusik.  

Queens of the Stone Age. Koncert. Roskilde Festival, Arena.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af