Roskilde Festival: Da Kesi endelig fik chancen på Orange, fuckede han den ikke op

Roskilde Festival: Da Kesi endelig fik chancen på Orange, fuckede han den ikke op
Kesi på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

For fem år siden kritiserede Kesi Roskilde Festival for at lowballe dansk hiphop. Når den endelig var på programmet, var det for tidligt på dagen eller under opvarmningsdagene.

»Giv os lov til at spille Orange«, sagde rapperen dengang, og han havde en pointe.

Ikke kun fordi kritikken var berettiget, men fordi han med sin tjekkede og veloplagte optræden i år viste, at han sagtens kunne fylde scenen ud.

»Jeg ka’ mærk’, det bli’r en god dag«, lagde han ud i ‘God dag’, smed cowboyhatten og fortsatte solstemningen med kantet flow i ‘Ekstra’ og afslappet solodans.

Han følte sig så hjemme, at han havde taget telt, pavillon og store lejrhøjttalere med på scenen.

Kesi på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

»Velkommen til Camp Kesi«, råbte han kådt og præsenterede på ‘Mona Lisa’ Lord Siva som den første af mange gæster sammen med fire korsangere, dj og et trommesæt, der gav koncerten ekstra livepræg.

Stemningen var lige så god langt ude på pladsen, som den var på scenen. For Kesi er en mester i at kombinere sit meget ligefremme flow med skarpe pop-omkvæd og en bas, der går lige i kroppen.

Det hele blev holdt let og lystent af en trap-hihat, der med sin skarpe klang tit lød som eksotisk olietønde. Men også af koklokke, svævende synthbølger og en rocket guitarsolo.

Kesi søgte hårdheden på numre som ‘Vågn op’ og ‘Tilbage’, men kæmpede lidt med de hårdere og bar-tunge flows.

Ond var til gengæld bassen på ‘Dumme penge’, ‘Søvnløs’ og højdepunktet ‘Vors’, der fik besøg af Sivas. Det slog gnister.

Calypsofunk og introen til Bee Gees’ ‘Stayin’ Alive’ flettede sig ind i koncerten, som insisterede på den gode feststemning, selvom Kesi var skarp i følsomme klæder på sange som ‘Ku’ godt’.

Kesi på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Efter besøg af Artigeardit på en funky ‘Er her’ blev B.O.C – eller The Avengers, som Kesi kaldte dem – selvfølgelig samlet, og især Benny Jamz strålede med sin nasale klang og sit svævende flow.

Fælles for alle besøgene var, at de aldrig stjal fokus fra en Kesi, der kun blev skarpere og skarpere, som koncerten skred frem.

Hans velfortjente Orange-stund blev præcis den vennefest, som alle havde forventet. Og det hele kulminerede, da Hans Philip lukkede ned med melankolsk festen-er-forbi-stemning på ‘Blå himmel’.

Det var et tight show, Kesi præsterede. Uden de helt store overraskelser, men fyldt med sommerlystig energi og musikalsk overskud.

Hans festlige koncert på Orange viste med al ønskelig tydelighed, at det er slut med at lowballe dansk hiphop.

Kesi. Koncert. Roskilde Festival, Orange Scene.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af