Matty Healy troede, han skulle i fængsel efter kontroversielt kys under koncert i Malaysia

Matty Healy troede, han skulle i fængsel efter kontroversielt kys under koncert i Malaysia
Matty Healy. (Foto: Matthew Baker/Getty Images)

Matty Healy og resten af The 1975 risikerer et efterspil, efter at de blev bandlyst fra Malaysia, da de kritiserede og derefter brød landets strenge LGBTQ+-love under en koncert i juli.

Healy tog sig tid til at italesætte kontroversen over weekenden, hvor The 1975 gav koncert i Hawaii. Her fortalte han blandt andet, at han var sikker på, at de ville ryge i fængsel efter kontroversen.

»Alt, jeg vil sige, er, at jeg er fucking ligeglad med white saviour-komplekset. At gøre det rigtige kræver et stort offer og giver meget lidt igen. At blive set gøre det rigtige kræver meget lidt offer, og til gengæld høster man fordelene. Ross (MacDonald, red.) og jeg kronragede næsten vores hoveder, fordi vi troede, vi skulle i fængsel for at være homoseksuelle«, sagde Healy fra scenen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den malaysiske koncertarrangør, Future Sound Asia, har for nyligt udmeldt, at de vil søge økonomisk erstatning fra The 1975, som festivalen mener forbrød sig på deres kontrakt. Det skriver Billboard.

Efter The 1975s kys blev resten af festivalen aflyst, hvilket arrangørerne hævder har fået store økonomiske konsekvenser, både for lokale kunstnere og festivalen.

Healy udtalte blandt andet fra scenen i Malaysia: »Jeg har gjort det her før. Jeg har været i et land, hvor – jeg ved ikke, hvad fuck det er. Åndssvagt. Fucking åndssvagt at fortælle mennesker, hvad de må og dit og dat. Hvis I vil invitere mig herhen for at lave et show, kan I skride ad helvede til. Jeg tager jeres penge, I kan bandlyse mig, men jeg har gjort det her før, og jeg er skidegal«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af