Premiere: Iomfros ‘Sammenbidte tænder’ viser, at man sagtens kan lave en sommersang om hverdagssexisme og konkurrencekultur

Premiere: Iomfros ‘Sammenbidte tænder’ viser, at man sagtens kan lave en sommersang om hverdagssexisme og konkurrencekultur
Iomfro. (Foto: Esther Kofoed Sørensen)

Findes der noget bedre end en tiltrængt ferie? At få et afbræk fra livets belastende trummerum?

I hvert fald lige indtil du sidder på terrassen, og det går op for dig, hvor presset du egentlig er til daglig.

Det er den ambivalente følelse, Iomfro skildrer på sensommersinglen ‘Sammenbidte tænder’, som Soundvenue har premiere på i dag.

Det er en sang, der føles som slutningen på sommeren – som øjeblikket, hvor alvoren sniger sig ind igen. Det er samtidig et nummer, der tackler både hverdagssexisme og præstationskultur.

»I den her sang sætter jeg ret karikeret ord på ældre generationer, der i god tro gør og siger noget, der kan være grænseoverskridende for yngre generationer«, udtaler Iomfro, der til daglig går under navnet Alma Kjær Agergaard.

»Det kan både være små stereotype kommentarer, man som ung kan få, om at man er ‘ung og smuk og kan det hele’ eller urealistisk høje krav, der får en til at arbejde sig selv i stykker«.

Iomfro. (Foto: Esther Kofoed Sørensen)

Singlen byder på et højt tempo og sommerlige guitartoner, der står i kontrast til den mørkere understrøm, der præger teksten.

Sangen ledsages også af en musikvideo, der er produceret af Emma Ishøy og filmet af Esther Kofoed Sørensen.

I videoen ser vi danser Ida Hørlyck og Iomfro på en sommerløbetur uden ende – måske som en metafor for det endeløse pres, sangen berører.

Iomfro var tidligere på året også aktuel med singlen ‘Weekend’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Sammenbidte tænder’ udkommer på streaming fredag den 18. august.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af