Premiere: iomfro latterliggør forstokkede kønsroller og Tinder-spillets uskrevne regler

Premiere: iomfro latterliggør forstokkede kønsroller og Tinder-spillets uskrevne regler
Iomfro. (Foto: Esther Kofoed Sørensen)

I fredags fik iomfro sådan en slags reklame, man ikke kan købe for penge: (Stor)favoritten i ‘X-Factor’, unge Mads, sang sin egen fortolkning af hendes nummer ‘Danse’ foran en imponeret Thomas Blachmann.

Nu er iomfro dog tilbage i egen ret med Valentinsdag-singlen ‘En mand’, der i hendes vanligt skarpe og humoristisk tørre univers spidder samfundets forestillinger om, hvordan det hele hænger sammen.

»Jeg drømmer om en mand, der forstår mig / og græder når han slår sig«, synger iomfro for eksempel med henblik på forstokkede kønsroller, mens hun et andet sted latterliggør Tinder-spillets uskrevne regler:

»Og jeg svarer lidt for sent / så du ved jeg mener det – ægte«, lyder det, mens musikvideoen også portrætterer det moderne kærlighedsliv, hvor bassinet tilsyneladende er fyldt med potentielle bejlere, men man alligvel kan ende på kanten af bassinet med for meget fokus på sig selv.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Sangen går ud til de situationer, hvor kærligheden bliver styret af egne usikkerheder og ikke af lyst. Når du eksempelvis overvejer at spørge én ud på date nummer to, men lader være, fordi du er bange for at virke needy. Eller når du bliver i tvivl om, om det virker mest stærkt at være i et åbent, uforpligtende eller monogamt forhold og glemmer at mærke efter, hvad der gør dig glad. Vi har et rimelig rummeligt syn på kærlighed i 2022, men det svære i datinglivet kan ofte være at stå ved sig selv«, fortæller Alma Kjær Agergaard aka iomfro i en pressemeddelelse.

‘En mand’ er første single i iomfros nye singletrilogi ‘Føler for meget II’, hvor Alma Kjær Agergaard arbejder sammen med danser/koreograf Ida Hørlyck, videoproducent Emma Ishøy og fotograf Esther Kofoed Sørensen.

iomfro brød igennem i 2021 – blandt andet takket være debutsinglen ‘Ægte kvinde’ – og var i januar at finde på vores årlige talentliste.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af