Beyoncé blev beskyldt for at blege sin hud – nu svarer hendes mor på kritikken

Beyoncé blev beskyldt for at blege sin hud – nu svarer hendes mor på kritikken
Beyoncé i Stockholm. (Foto: Mason Poole)

Mange fans var utilfredse med Beyoncés look til weekendens forpremiere på hendes nye koncertfilm, hvor flere mente, at sangeren så ud til at have bleget sin hud for at se hvid ud.

Den kritik er ikke faldet i god jord hos Beyoncés mor, Tina Knowles, der i et Instagram-opslag tirsdag aften langede ud efter de »tabere«, der de seneste dage har stillet spørgsmålstegn ved datterens påklædning.

»Faldt over denne i dag og besluttede mig for at poste den efter at have set alle de dumme, ignorante, selvhadende, racistiske påstande omkring, at hun (Beyoncé, red.) skulle have bleget sin hud og iført sig platinium-hår for at se hvid ud«, skriver moren blandt andet.

»Hvor trist er det, at hendes eget folk fortsætter dette åndssvage narrativ med had og jalousi? Duh, hun bar sølvfarvet hår for at matche hendes sølvfarvede kjole som et fashion statement, klovn«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Knowles påpeger desuden, at sorte kvinder har farvet håret sølv lige siden Etta James-dagene, og at det aldrig har været et forsøg på at »være hvid«.

»Jeg er træt af jer, tabere. Jeg ved, hun bliver sur på mig for at gøre det her, men jeg er fed up. Den her pige passer sig selv. Hun hjælper folk, når hun kan. Hun løfter og promoverer altid sorte kvinder og underdogs«.

‘Renaissance: A Film by Beyoncé’ får dansk premiere på fredag den 1. december og skildrer ‘Renaissance’-turnéens rejse fra sin start i Stockholm til sin slutning i Kansas City, USA.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af