Festivalen er flyttet: Her finder Syd for Solen sted næste år

Festivalen er flyttet: Her finder Syd for Solen sted næste år
Luksus på Syd for Solen. (Foto: Frank Emil Asmussen)

I tirsdags annoncerede Syd for Solen, at de efter to år rykker videre fra Søndermarken. Nu har den københavnske festival løftet sløret for sit nye hjem.

Fra næste år rykker festivalen således et par kilometer sydpå, og kommer til at finde sted i Valbyparken.

Men hvorfor er Syd for Solen i det hele taget rykket?

Nikolaj Thorenfeldt, der er direktør i koncertagenturet smash!bang!pow!, som arrangerer festivalen, udtaler følgende via en pressemeddelelse:

»Det har været helt fantastisk at begynde det eventyr i Søndermarken, men for at øge den samlede kvalitetsoplevelse for publikum skal der nu en anden smuk og grøn ramme til – en ramme, med mulighed for alt det, vi gerne vil give publikum oven i de fantastiske musikoplevelser«.

Ifølge Thorenfeldt har den nye lokation »langt bedre logistiske forhold«.

August Høyen på Syd for Solen. (Foto: Malthe Vang Johnsen)

Syd for Solen har samtidig annonceret datoerne for næste års festival.

Den bliver i 2024 afholdt den 8., 9. og 10. august. Det er jo noget nyt, for hidtil har Syd for Solen fundet sted i juni.

»Vi har samtidigt valgt at flytte festivalen fra start-juni til august, ganske enkelt fordi vi gerne vil være et fyrtårn og noget at se frem til, når københavnerne vender hjem fra ferie og tilbage til deres venner og det gode byliv igen«, udtaler Nikolaj Thorenfeldt.

Planen er nu, at Syd for Solen skal være »sommerens sidste festival under solen« for københavnerne.

Så vidt, så meget logistik. Men hvem skal så spille i Valbyparken til august?

Det vides endnu ikke. Men festivalen lover musikannonceringer »meget snart«.

Én ting er i øvrigt uforandret: Konceptuelt set er Syd for Solen stadig en tredages festival, hvor hver dag har et skræddersyet program. Så noget er da, som det plejer.

Der er desuden sat et begrænset antal billetter i salg i dag til nedsat pris. De koster 600 kroner for en endagsbillet, 1.450 for to dage og 2.100 for partout.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af